Eredményt hirdettek a versátköltő versenyen

Pálffy Katinka a Foltokban lengedez a fény című költeményével nyerte meg a Kájoni János Megyei Könyvtár és Hargita Megye Tanácsa közös versátköltő versenyét.

A Role zenekar volt a meglepetésfellépője az eseménynek | Fotó: László F. Csaba

Hétfő délután hirdettek eredményt és jutalmazták a Hargita Megye Tanácsa és a Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett versátköltő verseny legjobbjait. Öt különböző vers közül választhattak a versenyre benevezők, a megadott versek egyikét kellett átkölteni úgy, hogy a szöveg ritmusa és eredeti szerkezete ne változzon. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálta el: Bodó Beáta, a Kájoni János Szakközépiskola magyar szakos tanárnője, Kelemen Katalin, a megyei könyvtár munkatársa, valamint Kész Orsolya a Csíki Játékszín részéről. A zsűri által kiválasztott, legjobbnak ítélt versátírás díja többek között egy e-könyv-olvasó volt – hangzott el a díjátadón.

– A vers a legszentebb játék. Játszik az, aki verset ad elő, játszik az, aki verset ír át, játszik az, aki olvassa a verseket (…). A játék amellett, hogy szórakozás, formálja jellemünket, erkölcsileg erősebbé tesz, és éppen ezért a gyerekeket meg a felnőtteket is arra biztatom, merjenek játszani – fejtette ki az eseményen Bodó Beáta.

A 17 beérkező pályamunka közül ötöt díjaztak. A könyvtár Facebook-oldalán anonim közönségszavazást indítottak, amely vasárnap, július 10-én éjfélkor ért véget. A legtöbb szavazatot kapott versátírás szerzője kapta a közönség díját, továbbá különdíjban részesült a 9 éves Török Kamilla Hanna A kutya szeretete című verséért. A díjak ünnepélyes átadása után, meglepetésvendégként a Role zenekar előadása biztosította a jó hangulatot.

A díjazottak:

Közönségdíj: Bakcsi Réka, A csajszi, ha tini

Harmadik díj: Lukács Anna Boglárka, Harc a Kandúrral

Második díj: Csonta László, Fogyó hittel

Első díj: Pálffy Katinka, Foltokban lengedez a fény

Adorján Zsófia

: an accessible web community