Hamarosan megjön a pénz

Elkészült az áru a kis pékségben. Érkezik a támogatás

A megyében több mint kétszáz mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásnak bírálták el pozitívan az IMM Recover programon belül benyújtott pályázatát. Ez az összeg összesen egymillió eurót jelent, amelyet sok mindenre elkölthetnek a kedvezményezettek.

Hargita megyében is nagyon jól teljesítettek a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások, amelyek benyújtották a támogatást igénylő iratcsomójukat, még tavasszal, az európai uniós pénzalapokból finanszírozott IMM Recover programra. A pontos időpont, hogy ezek az ötezer euró értékű támogatások mikor jutnak el a kedvezményezettekhez, még nem ismert, de a közeljövőben ezt mindenképp közölni fogja a kiíró – tudtuk meg Haschi Andrástól, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) igazgatójától.
A pénzösszegek folyósítása tömbösítve történik, így pár nap alatt sikeresen befejezhető ez a folyamat.
Összesen 206 Hargita megyei mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozás pályázatát bírálták el pozitívan, és ezáltal hozzájuthat az ötezer eurós támogatáshoz, ami azt jelenti, hogy a megyében összesen egymillió eurót osztanak ki. Ezeket az összegeket számos dologra elkölthetik a kedvezményezettek, mint nyersanyagvásárlás, különböző alapanyagok beszerzésére és akár egyenlíthetik a beszállítók felé felgyűlt tartozásaikat is. Állami tartozásokat, béreket, szolgáltatási költségeket is fizethetnek ebből a pénzből.
Ezzel a támogatási lehetőséggel szinte bárki élhetett, a teljes igénylési folyamat pedig online zajlott. Fontos megjegyezni, hogy a gyorsaság ebben az esetben értékelendő volt, hisz a jelentkezés sorrendjében hagyták jóvá az összegeket.

Sz. D. O.

: an accessible web community