Új üzemcsarnokot építenek Csíkszereda keleti ipari övezetében

Közös célokat szem előtt tartva. Fotó:Adorján Zsófia

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Csíkszereda Városháza és a csíkszeredai SET Prod Com Kft. A belső építészettel foglalkozó cég egy kétmillió lejes beruházásra készül Csíkszereda keleti ipari zónájában.  

A Romániában piacvezető csíkszeredai profilgyártó, a SET Prod Com beruházása révén új gyártócsarnok épül a város keleti ipari övezetében. A kétmillió eurós magánberuházás révén használatba vesznek egy tönkrement, kommunizmus korabeli épületmaradványt is, mindez pedig hozzájárul az ipari övezet szebbé tételéhez.  

– Kifejezetten örülünk annak, hogy egy helyi cég ilyen léptékű beruházást valósít meg a városban, egy olyan ipari övezetben, amely igencsak fejlesztésre szorul. A város szempontjából azért is fontos ez, mert az erős helyi cégek jelentik a gazdasági fejlődés alapját – fogalmazott Korodi Attila polgármester a szándéknyilatkozat aláírása alkalmából szervezett szerdai sajtótájékoztatón. 

A Romániában piacvezető profilgyártó SET Prod Com Kft.-t alapító és vezető házaspár, Orbán András és Orbán Emese rámutatott: a 2,8 millió eurós beruházás révén a volt ITSAIA épületében remélhetőleg már idén elkészül a termelőcsarnok, amely lehetővé teszi a külföldi piacokra való belépést szolgáló kapacitásbővítést.  

Első körben a kapacitásnövelés tíz új munkahelyet eredményez, a későbbiekben viszont bővül a munkahelyek száma és a beszállítói hálózat, a tönkrement ipari létesítmények felújításával és újbóli használatba vételével pedig kedvezőbb vállalkozói környezet alakul ki az ipari övezetben. 

Adorján Zsófia

: an accessible web community