Kapufa mentette meg a csíkiakat

Többet támadt, de ritkán volt veszélyes a Vasas | Fotó: Szász Csaba

Gól nélküli döntetlennel zárult a női labdarúgó 1. Liga Hargita megyei rangadója, a Vasas Femina mindenben jobbnak bizonyult az FK Csíkszeredánál, a legfontosabbat kivéve, a gólszerzést.

Kivételesen nemcsak udvarhelyiek látogattak ki a Vasas mérkőzésére, a megyeszékhelyről is többen elkísérték kedvenceiket a tegnap délutáni Vasas – FK megyei rangadóra.
A pályán a Vasas már az első perctől kezdve átvette az irányítást, jobban uralta a játékot, többet is támadott, de ritkán tudta veszélyeztetni az ellenfél kapuját. A szórványos ellentámadásokkal megelégedő csíki lányok igazából az utolsó 10 percben kezdtek veszélyesebben focizni, de a lehetőségeket ők is sorra elszalasztották.
A második félidőben még jobban kibillent a mérleg, az udvarhelyi lányok – bár kevés hatékonysággal – félórán át roham alatt tartották a csíkiak kapuját, akik beszorulva, olykor kétségbeesetten, de sikeresen óvták az állást. Az udvarhelyiek kispadjáról folyamatosan jött a biztatás, míg a csíkiaknál leginkább a bírói ítéleteket kifogásolták, akkor is panaszkodtak, ha a Vasas-játékos a középpályán elvégzett szabadrúgásnál fél méterrel előrébb „csempészte” a labdát. De a játékvezető csak legyintett a megmosolyogtató kicsinyességre.
A gólhoz a Vasas járt közelebb, a 77 percben Tóth Györgyi távoli pontrúgása a kapufáról pattant vissza. Az utolsó tíz percre az FK is mutatott valamit a tehetségéből, messze nem elegendőt, hogy gól is szülessen belőle. Egyetlen forróbb helyzet volt az udvarhelyi kapunál, de a kavarodást nem tudták gólra váltani Albu László tanítványai. A Vasas Femina mindenben felülmúlta ellenlábasát, labdabirtoklásban, helyzetekben, szögletarányban és még sportszerűségben is, kivéve egyet, a legfontosabbat: a gólszerzésben, így döntetlen lett a vége, az FK egy pontot rabolt Udvarhelyről.

Női labdarúgó 1. Liga

Vasas Femina – FK Csíkszereda 0–0; Marosvásárhely 1898 – Temesvári Poli 0–3; Banat Girls – CSM Alexandria 5–0; Aradi Piroș Security – Fair Play Joc Cinstit 2–2; Nagybánya – Kolozsvári Olimpia 0–11; Bukaresti Carmen – Galaci Universitatea Galați 10–0.

Szász Csaba

: an accessible web community