A szervezők szerint szintet lépett az Egyfeszt

Sokévnyi kihagyás után, az Egyfeszten újra összeállt az Incognito | Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Kiértékelve az Egyfeszt összművészeti fesztivál második kiadását elmondható, ez is nagyszerűre sikeredett, hisz a kitűzött célok mindegyikét megugrotta az Ice Flora Alapítvány által szervezett négynapos eseménysorozat: a programok kilencvenöt százalékát sikerült lebonyolítani. Szintet lépett a fesztivál a szervezők szerint.

A tavalyhoz képest Világzene színpaddal, Gyerekudvarral és Játékudvarral bővült az idei Egyfeszt. Az új helyszínek látogatottsága megerősítette a szervezőket abban, hogy jó döntéseket hoztak, hiánypótló programok kerültek be a repertoárba.

– Elmaradt néhány a meghirdetett rendezvényekből, de ez tőlünk teljesen független okokból történt. Noha az ejtőernyős tandemugrásra kaptunk engedélyt az országos hatóságtól, a fesztivál előtt öt nappal derült ki, hogy NATO-légtér van fölöttünk, így mégsem lehet megszervezni az ugrást és a sétarepülést. Covidos lett a The Minds együttes két tagja, az ő koncertjüket sem lehetett megtartani. De az ilyen esetek száma elenyésző a megtartott programokhoz képest – mondta el Kassay Lajos Péter, az Egyfeszt szervezője, s rámutatott, a meghirdetett események kilencvenöt százalékát megrendezték.

Bár a résztvevők számát, az eladott jegyeket még nem összesítették, az látszik, hogy a bevétel nőtt a tavalyi kiadáshoz képest, legalább annyian vettek jegyet, mint az előző évben.

A visszajelzéseknek mind örvendenek a szervezők, a rossz tapasztalatokból is igyekeznek tanulni jövőre. Mert Egyfeszt 2023-ban is lesz, ezt biztosra állítom – közölte Kassay. Tovább bővülnie nem kell a fesztiválnak, ennél több programpontra nincs szükség a szervezők szerint, a hozott szintet viszont tartani szeretnék a továbbiakban is.

„Nagyszerű érzés volt látni, ahogy a szervezési munka értelmet nyer, felemelő volt látni a találkozásokat, hallgatni a mély beszélgetéseket, finom ételeket enni és minőségi zenéket hallgatni nap mint nap. Jó volt megtapasztalni, hogy Gyergyószék igenis fel tud emelkedni, ha akar, és nem szükséges folyton a szomszédok kertjén kukucskálni, mert bizony megvannak a saját értékeink, nem is akármilyenek. Gyergyószentmiklós, Gyergyóalfalu, Gyergyócsomafalva, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy és Borszék önkormányzata is csatlakozott, a fesztivál egésze pedig ennek az összefogásnak köszönhetően állt össze. A város együtt ment a környező településekkel, ha pedig ez megtörténik, akkor láthatjuk, hogy milyen fantasztikus dolgok tudnak születni” – írja közleményében a szervezőcsapat, egyben köszönetet mondva a támogatóknak és az önkénteseknek.

Barabás-Pál Hajnalka

: an accessible web community