Verstappen győzött

Fotó: FIA.com

Megállíthatatlanul száguld a címvédés felé Max Verstappen. A Red Bull Racing holland csillaga leiskolázta a mezőnyt és tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben, miután a 14. helyről indulva is magabiztosan nyerte meg a Forma–1 Belga Nagydíjat.

Szombaton a Belga Nagydíj időmérőjén Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak, de a holland rajtbüntetése miatt Carlos Sainz Jr. indulhatott a pole pozícióból, a címvédő pedig a 14. helyről várta a startot.
Verstappen azonban hamar ledolgozta hátrányát, a 18. körben pedig már maga mögé is utasította a spanyol pilótát. Innentől kezdve tulajdonképpen egy pillanatig sem forgott veszélyben a Redd Bull pilótájának idei kilencedik futamgyőzelme. Időközben a második helyre csapattársa, Sergio Pérez jött fel, így az osztrák istálló kettős győzelmet ünnepelhetett. A dobogóra még a pole pozícióból induló ferraris Carlos Sainz Jr. állhatott fel. Csapattársa, Charles Leclerc a hatodik helyen ért célba, míg Lewis Hamilton számára már az első körben véget ért a futam.
Verstappen tovább növelte előnyét a világbajnoki tabella élén, Pérez jött fel mögé a második helyre. A holland előnye 93 pont csapattársával szemben. Folytatás egy hét múlva Zandvoortban!

Spa-Francorchamps jövőre is!

A tegnapi futam egy jó hírrel is szolgált azok számára, akik szívesen néznek futamokat a nagy múlttal rendelkező versenypályákon. A Forma–1-es versenysorozat hivatalos Twitter-csatornáján alig egy órával a délutáni Belga Nagydíj rajtja előtt jelentették be, hogy a száguldó cirkusz mezőnye jövőre is versenyez a legendás Spa-Francorchamps-i pályán. A tegnap kora délutáni bejelentés értelmében a belga futam szervezői és a Forma–1 jogait birtokoló Liberty Media egy évvel hosszabbították meg a közöttük fennálló szerződést, vagyis a Belga Nagydíj jövője 2023-ra biztosított.
A legendás Spa-Fran­cor­champs-i pálya felújítására a szervezők jelentős összegeket költöttek idén, hogy a Liberty követelményeinek megfelelve megtarthassák az F1-es versenyt jövőre is, ám a hosszabb távra szóló szerződéshez további munkálatokra van szükség.
Korábban a Liberty vezetősége a dél-afrikai Kyalami pálya vezetőivel folytatott tárgyalásokat, hogy 1993 után újra megrendezzék a Dél-Afrikai Nagydíjat 2023-ban, ám ezek a tárgyalások zátonyra futottak.
A 2023-as F1-es versenynaptárban új pályaként szerepel Las Vegas, és visszatér Kína, valamint Katar is.

HN-összeállítás

: an accessible web community