Városnapi hangulat

Lázas készülődés a promenádon Fotó: Adorján Zsófia

Hivatalosan már szerda délben megkezdődtek a Csíkszeredai Városnapok, amelynek programsorozatát a Önkormányzati Labdarúgótorna nyitotta. Tegnap délutánra uralkodott el igazán a városnapi hangulat a megyeszékhely utcáin.

Két év után újra korlátozások nélküli, a mindennapokból igazi kikapcsolódást, igényes szórakozást jelentő élménysorozatot ígér a csíkszeredaiaknak és a környékbelieknek a Csíkszeredai Városnapok augusztus első hétvégéjén. A főszervező csíkszeredai polgármesteri hivatal szándéka szerint a városnapi rendezvény inkább közösségi esemény, városünnep, mintsem fesztivál. Már szerdán, az első napon a Stadion utcai műgyepes pályán Önkormányzati Labdarúgótornára került sor, délután megnyitotta kapuit minden érdeklődő előtt az FK Sportpark, a Nagyrét utcai új létesítményben az ünnepélyes momentumot követően elkezdődött az V. Székelyföld OTP Bank Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgótorna.
Tegnap délután rendhagyó tárlatvezetést tartott a városünnep alkalmából dr. Barabási Albert László a Csíki Székely Múzeumban. A városnapi nyitóhangverseny ez alkalommal sem maradt el, hiszen a Csíki Kamarazenekar színes repertoárral, klasszicista művekkel készült a komolyzene kedvelőinek. Az est szólistája és egyben karmestere a már többszöri alkalommal visszatérő, világhírű orosz csellista, Denis Shapovalov volt. Péter András kiállítása fogadta a promenádon sétálókat tegnap, amit este 7 órakor meg is nyitott a fotóművész. A tárlat egész hétvégén megtekinthető, akárcsak a kézművesvásár, valamint egész hétvégén gyerekprogramokkal várják a központi parkban a kicsiket.

Adorján Zsófia

: an accessible web community