Tűz ütött ki Kotormányban, majd Siménfalván is

Villám csapott egy kotormányi istállóba. Leégett | Fotók: László F. Csaba

Tűz ütött ki kedd délután a Csíkszentgyörgy községhez tartozó Kotormányban. A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleménye szerint egy istállóépület gyulladt ki, a csíkszeredai hivatásos tűzoltók két szerkocsival szálltak ki a helyszínre oltani, továbbá riasztották a csíkszentgyörgyi önkéntes tűzoltókat is. Réti Zsófia, Csíkszentgyörgy polgármestere a község zárt közösségi oldalán kérte a helyiek segítségét.

A helyszínen tartózkodó munkatársunk beszámolója szerint a tűz továbbterjedt, két szomszédos udvar gazdasági épületei égnek, a tüzet villámcsapás okozta. Időközben a csíkszentgyörgyi önkéntes tűzoltók is odaértek, így három szerkocsival oltják pillanatnyilag a tüzet.

Frissítés: Cristian Corbu hivatásos tűzoltóparancsnok munkatársunknak elmondta: az istálló egyik sarkába csapott bele a villám, de a teljes épület azonnal kigyulladt, a tűz átterjedt a szomszédos gazdasági épületre is, összesen mintegy 200 négyzetméternyi felületen égett le a két ingatlan. Az állatokat időben kimentették az istállóból, a csűrben viszont a télire elraktározott takarmány teljesen megsemmisült.

Frissítés 2: Tűz ütött ki kedd este Siménfalván is a katasztrófavédelemi felügyelőség tájékoztatása szerint. Feltehetően a nyikómenti településen is villamcsapás okozta a tüzet. Siménfalván szintén egy gazdasági épület gyulladt ki, a székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltók szálltak ki oltani, értesítették a siménfalvi önkéntes tűzoltókat is.

Így küzdöttek a tűzoltók a lángokkal Kotormányban:

HN-információ

: an accessible web community