Repülőjegyekkel támogatják a Debrecenbe utazó fellépőket

Harmincöt repülőjeggyel fogja támogatni a Marosvásárhely és Debrecen közti útvonalon utazó, szociokulturális eseményeken részt vevő Hargita megyei fellépőket a Hargita megyei önkormányzat – közölte lapunkkal Hargita Megye Tanácsa sajtószolgálata.

A közlemény szerint a megyei önkormányzat az Aeroexpress Regional felkérésére döntött úgy, hogy népszerűsíti az új légi összeköttetést Székelyföld és Kelet-Magyarország között. Mint részletezték: a napokban új járatokat hirdetett az Aeroexpress Regional új magyar légitársaság, többek között Marosvásárhely és Debrecen között is, „ezzel biztosítva Székelyföld és Kelet-Magyarország testvérmegyéi és testvértelepülései között is a kapcsolatok elmélyítését”.

Mint írják, a légitársaság felajánlásának köszönhetően tudja harmincöt repülőjeggyel támogatni a Marosvásárhelyről Debrecenbe utazó fellépőket az önkormányzat. „Az igénylést az info@hargitamegye.ro e-mail-címre kell elküldeni, és elbírálás után választjuk ki a támogatandó fellépőket vagy csoportokat” – adják hírül.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a járatok indításával nagy lehetőség nyílik a székelyföldi, erdélyi utazóknak.

– Elkötelezettek vagyunk abban, hogy népszerűsítsük a járatokat. Az utazáson túl a lehetőségek szerteágazóak. Kulturális területen több lehetőségünk lesz testvérmegyei és testvértelepülési kapcsolataink megerősítésére és elmélyítésére. Könnyebben elmélyíthetjük a közös kulturális programokat, és újaknak ágyazhatunk meg. Ugyanakkor a turizmus fellendítésében is jelentős potenciál rejlik. Ha ezekre időben felkészülünk és tervezünk, akkor a járatokat Hargita megye fejlesztésére is felhasználhatjuk. Magyarországi befektetőkkel is könnyedén fel tudjuk így venni a kapcsolatot, és bízom benne, hogy idővel számos üzleti barátság kötődik magyarországi és székelyföldi befektetők között. Hiánypótló regionális légi vonal jött most létre, amelyet ki kell használnunk – idézte Borboly Csabát a közlemény. Az elöljáró közösségi oldalán videóbejegyzést is közzétett.

Október 28-ig hétfőn, szerdán és pénteken közlekednek a repülők a Marosvásárhely–Debrecen–Marosvásárhely, illetve a Budapest–Kolozsvár–Budapest útvonalon. További részletek a társaság weboldalán érhetők el – áll a közleményben.

HN-információ

: an accessible web community