Óriási meglepetés Tusványoson!

Fotó: Nemzeti Sport

Nem szerepelt az előzetes programban, szombat délután mégis megjelent, a sportbarátokkal beszélgetett, fotózkodott és pódiumra is ült az egykori sportfenomén, aki harminc éve nem szerepelt közönség előtt.

 

Székelyföldi, partiumi és magyarországi sportolók, sportvezetők is szép számmal kaptak meghívást az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényére. A Tusványoson javarészt új helyszín, a Buzánszky Jenő Sportterasz adott otthont a sporttal kapcsolatos beszélgetéseknek.

A beszélgetések során kiderült, hogy film készül Bölöni Lászlóról, ugyanakkor a BEK-győztes labdarúgó már a harmadik fejezeténél tart önéletrajzi könyvében.

Bíró Attilától, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányától szombaton megtudtuk, hogy a válogatottal jövő tavasszal újra Székelyföldön edzőtáboroznak a fukuokai világbajnokság előtt, hiszen „ez egy bevált recept, úgy néz ki”, utalva arra, hogy játékosait a székelyföldi élmények világbajnoki második helyezésig repítették. Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki játékosként két olimpiát és egy világbajnokságot is nyert elmondta, szeretnék Székelyföldön is meghonosítani a vízilabda oktatását.

A szombati nap, és minden kétséget kizáróan a hét meglepetése Darnyi Tamás megjelenése volt. A négyszeres olimpiai bajnok úszó nem szerepelt előzetesen a programban, de a jelenlévő sportbarátok azért is szerencsésnek mondhatják magukat, mert Darnyi harminc éve nem szerepelt közönség előtt, így nem túlzás azt mondani, médiatörténeti eseménynek lehettünk tanúi.

A Tusványoson lezajlott sportprogramokról a Hargita Népe július 25-ei lapszáma egész oldalas összeállításban számol be.

Jakab Árpád

: an accessible web community