Nem mindegy, hol teszünk panaszt

A városháza honlapján érdemes panaszt tenni Fotó: Adorján Zsófia

Többen választják a csíkszeredaiak közül is a különböző közösségi oldalak tematikus csoportjait, hogy észrevételeiket, panaszukat közzétegyék. Bors Béla alpolgármester kifejtette: a hasonló felületeken tett panaszok sajnos legtöbbször nem érnek célba, így az illetékesek nem tudnak megoldást találni vagy választ adni az adott problémára.

Rendszerint visszatérő prob­léma, hogy bizonyos közösségi platformokon, cso­portokban, vagy egyéni profilokon panaszkodnak a csíkszeredai városlakók a megyeszékhely utcáin felfedezett problémákról. Ezek ellenőrzésekor többnyire kiderül, az illető nem tett hivatalos bejelentést, nem jelezte az illetékeseknek, hogy ők hivatalosan is rögzíthessék az észrevételeket.
– Úgy ítélem meg, hogy nem célravezető a panaszok, észrevételek különböző közösségi csoportokban való közlése, hiszen kollégáink nincsenek jelen minden közösségi csoportban, oldalon, így nincs garancia arra, hogy az információ időben eljut a megfelelő helyre – fogalmazott megkeresésünkre Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere.
Az alpolgármester továbbá kitért arra is, hogy Csíkszereda önkormányzata külön felületet biztosít a hasonló észrevételek jelzésére.
– Célunk jó partnerségi viszonyt kialakítani a városlakók és a városháza között. Ebben segít bennünket a Városházi bejelentő internetes felületünk is, amely hatékonynak bizonyult, hiszen városunk lakossága napi rendszerességgel használja azt. Ezért továbbra is arra biztatom a kedves lakókat, hogy éljenek a lehetőséggel és jelezzék észrevételeiket, javaslataikat. A Városházi bejelentő elérhető a megújult honlapunk láblécében – tanácsolja az elöljáró.
Kérdésünkre, hogy mi a leggyakrabban visszatérő panasz, amit a városházi bejelentőn jeleznek, elmondta: a közvilágítás időszakos hibáit, illetve a játszótéri elemek meghibásodását szokták jelenteni.
– A bejelentések témája természetesen változó, többségében a közvilágítási hálózaton történt meghibásodásokkal, játszótéri elemek meghibásodásával, illetve elhagyott autókkal kapcsolatban érkeznek észrevételek. A városházi szakosztályok munkatársai a legtöbb esetben tudnak már a bejelentett problémákról, de apró sikertörténeteknek tekinthetünk minden olyan esetet, amely során korábban nem észlelt hiányosságra, meghibásodásra hívja fel a figyelmünket. Nagyon sok esetben szinte azonnal lépni tudunk, és ez számunkra is rendkívül fontos – fejtette ki az elöljáró
Hozzátette: arra biztatja a város lakóit, hogy látogassanak el a városháza weboldalára (www.szereda.ro), ahol az ügyintézés menüponton belül az ügyfélfogadás mappában megtalálják a városháza valamennyi osztályának ügyfélszolgálati programját, telefonos, illetve e-mailes elérhetőségét.
– Hatékonyabb és operatívabb megoldás születhet, amennyiben észrevételeiket a témához kapcsolódó szakosztálynak jelzik – jegyezte meg az alpolgármester.

Adorján Zsófia

: an accessible web community