Kezdődik a nagy családi csinnadratta

Közös móka. Évente számos családot vonz a Cseperedő

Felcsendül a csinnadratta Me­na­sá­gon, a kultúrház melletti parkban ma délután, hiszen Cseperke új barátokra tett szert, és az idei Cseperedők Családi Fesztiválra meghívott egy cirkuszi társulatot. A három napig tartó móka során nemcsak a zsonglőrködést, a varázslást és az artisták tudományát sajátíthatják el a résztvevők, hanem az időjárástól függően hőlégballonnal is magasba emelkedhetnek, de akár a holdat és a nap felszínét is tanulmányozhatják.

Ötödik alakommal rendezik meg a Cseperedők Családi Fesztivált, ezúttal Menaságra, a kultúrház melletti parkba várják a kisgyermekes családokat. A Kőketánc Kulturális Egyesület és a Fészek Tanoda közös rendezvényének idei témája a cirkusz. Ennek jegyében a fesztivál három napja alatt a zsonglőrködést Ruszuly Ervintől lehet eltanulni, a bohócságokat Zsiga bohóc és Pufi bohóc mutatja meg, a varázslás tudományát Gozefini, a műlovar-mutatványokat Fecskével és Evelinnel gyakorolhatják, artistának Anyogától tanulhatnak, a vásári bábokat Bakó Klárával kelthetik életre, de lesz még idomár és törpe is a kavalkádban.
Emellett számos bábelőadás, koncert, néptánc színesíti a programot, családi táncház, tábortűznél éneklés, kézműves-foglalkozás vár az érdeklődőkre. Idén sem maradnak el a népszerű lovas foglalkozások, lesz habparti, liszthomokozó, csoki- és szappankészítés, a szülők pedig gyermekneveléssel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak. Az idei fesztivál egyik kiemelkedő élményének ígérkezik a hőlégballonos függeszkedés, amikor lehetőség lesz megtekinteni madártávlatból Csíkmenaságot és környékét, illetve távcsővel lehet majd szemlélni a holdat és a nap felületét.
Ugyan a sátorhelyek hamar elfogytak, és a részvétel regisztrációhoz kötött, de még be lehet kapcsolódni, akár egy délután erejéig is a helyszínen regisztrálva.

HN-információ

: an accessible web community