Két keréken nagyobb a veszély

Veszélyes az élet két keréken. Gyakoriak a balesetek Fotó: Fórika Dóra

Az utóbbi időben viszonylag gyakran fordultak elő motorosokat is érintő balesetek, volt köztük sajnos halálos kimenetelű is. A rendőrség által rendelkezésünkre bocsátott statisztikai adatok közül a legszembetűnőbb, hogy míg tavaly egyetlen motoros vesztette életét Hargita megyében közúti balesetben, addig idén már három a halálos áldozatok száma. A sors fura fintora, hogy százalékos arányban egyébként csökkent a motorosokat ért balesetek száma tavalyhoz képest.

Kezdjük a nyers statisztikai adatokkal, amelyet a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya bocsátott rendelkezésünkre. A Nicolae Nica főbiztos aláírásával elküldött dokumentum tanúsága szerint 2020-ban Hargita megyében összesen 449 egy vagy több személy sérülésével végződő közúti baleset történt, ezek közül 28 esetben voltak érintettek motorosok is. Ebből a 28 esetből 22 alkalommal a motorosok hibájából következett be baleset. Az ezekben a balesetekben érintett 15 személy közül 13 súlyosan megsérült, ketten életüket vesztették. 2021-ben összesen 472 közúti baleset történt. Ezek közül ebből 39-ben motorosok is érintettek voltak: 22 esetben motorosok okozták a balesetet, 30 személy kisebb sérüléssel megúszta, ugyanakkor kilencen súlyosan megsebesültek, illetve egy halálesetet is regisztráltak. Ehhez képest idén eddig 272 közúti balesetet jegyeztek fel, ebből 21 motorkerékpárosokat is érintő baleset volt, ezek közül tizenkettőt ők is okoztak, 16-an könnyebben megsérültek, súlyosan sérült meg kilenc személy, és eddig három haláleset is történt.

Motorkerékpáros a forgalomban. Kölcsönös egymásra figyelés Fotó: GG_pix

Célszerű betartani a szabályokat

Arra is kíváncsiak voltunk, jellemzően mi a balesetek oka. A rendőrség írásban megküldött részletes válasza szerint a motorkerékpárosokat érintő balesetek okai változatosak és sokrétűek, ezek között megemlítették a szabálytalan előzést, a járművek közötti megfelelő követőtávolság be nem tartását. Szintén balesethez vezetett, hogy nem az útviszonyokhoz igazították a járművek sebességét, szabálytalanul kanyarodtak, elmulasztottak elsőbbséget adni. Szintén balesethez vezetett az ittas vezetés és jogosítvány nélküli motorozás is. Ezek közül a leggyakoribb a szabálytalan előzés, az útviszonyokhoz képest túlzott sebesség, valamint az elsőbbségadás elmulasztása vezetett a motorosok baleseteihez.
Százalékos arányban kifejezve: Hargita megyében 2020-ban az összes közúti baleset 6,23%-ában volt motoros érintett. Ehhez képest 2021-ben 8,26%, 2022 eleje óta pedig augusztus első hetéig 7,7%-os volt a motorosokat érintő közúti balesetek aránya. Azaz mint látható, idén az összes balesethez viszonyítva kisebb arányban baleseteztek a motorosok, amiért mégis úgy tűnik, hogy gyakrabban fordulnak elő ilyen esetek, azt a tragikus végkimenetelű balesetek nagyobb száma okozza.
A rendőrség közlekedésrendészeti osztályának vezetője válaszában kitért arra is, hogy a motorkerékpáros balesetek a legkülönfélébbek lehetnek. Mint részletezte: előfordul például, hogy motorkerékpáros ütközik gyalogossal, ahogy arra is van példa, hogy motorkerékpár ütközik egy másik motorkerékpárral, továbbá vannak olyan esetek, amikor a motoros leesik a motorkerékpárról, mert nekiment valamilyen akadálynak, illetve előfordultak olyan balesetek is, amikor a motorkerékpár egy másik közlekedési eszközzel, például személygépkocsival vagy kisteherautóval ütközött.
„Világos, hogy utóbbiak a legsúlyosabbak, az ütközés a legtöbbször elkerülhetetlen, és visszafordíthatatlan következményekkel járhat, akár a közlekedésben részt vevők halálát is okozhatja. Összehasonlítva például a két személyautó ütközését és a motorkerékpárosok közúti baleseteit, hangsúlyozzuk, hogy az előbbiek kevésbé súlyos következményekkel járnak, több tényezőt is figyelembe véve, mint például: a jármű típusa, felszereltsége, illetve a sofőrök reakcióideje és ügyessége, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék az ütközés erejét” – írta lapunknak megküldött válaszában Nicolae Nica.

Műszaki okok miatt is a motorosok veszélyeztetettebbek

Mint részletezte: ez azért van így, mert az autók legfontosabb védőelemei, a biztonsági övek, a légzsák, valamint az autó tartozékai, a motoron nem találhatók meg, ami automatikusan azzal jár, hogy a motorosok jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve. Ehhez jön még hozzá, hogy a motorosok által viselt védőfelszerelések, mint például a védősisak, a páncélozott bőrsisak, a kemény műanyag könyökvédők és védőkesztyűk, amelyek a sérülések súlyosságát csökkentik, gyakran nem nyújtanak elegendő védelmet a becsapódás erejéhez képest. Írásban elküldött kérdésünkre kifejtette: „Nem tudjuk bizonyítani, hogy szükségszerűen általános okai vannak baleseteknek, azonban, mint korábban említettük, a motorbalesetek bizonyos okai gyakrabban előfordulnak: a szabálytalan előzések, nem az útviszonyokhoz igazított sebesség, az elsőbbség megadásának elmulasztása.” Hozzáfűzte: a rendőrség úgy igyekszik megelőzni ezeket a balesteket, hogy rendszeres időközönként tart figyelemfelkeltő akciókat, amelynek a célja mindig az, hogy a járművezetőkben tudatosítsák, milyen következményekkel jár a közlekedési szabályok be nem tartása, különös tekintettel a sebességkorlátozások betartására, a szabálytalan előzésektől való tartózkodásra és az ittas vezetésre. Külön közlekedésoktatási programja is van a rendőrségnek erre a célra: Közlekedési Oktatás – az emberi tényező modellezése a közlekedés résztvevőinek felelőssé tételével a közúti biztonság mértékének növeléséért címmel.

Nem csak a motorosok hibáznak

A rendőrség szakvéleménye mellett kíváncsiak voltunk arra is, hogy miként látja a jelenséget egy motorosokat oktató szakember vagy éppen egy motoros.
– Az utóbbi években egyre több fiatalt érdekel a motorozás: egyre többen szeretnék megszerezni az A1, A2 vagy A kategóriájú jogosítványokat – jelentette ki Dónáth Zsolt, a gyergyószentmiklósi Volan Trans A kategóriás motorkerékpár-oktatója. Kérdésünkre hozzáfűzte: megnövekedett a forgalom, a gyorsaságot kedvelő sofőrök gyakran követnek el hibákat a közúton, a nagy sebesség és figyelmetlenség miatt.
Meglátása szerint ugyanakkor nem csak a gyorsaság az oka a gyakori közúti baleseteknek. Dónáth Zsolt úgy látja, az autóvezetők sem figyelnek mindig a két keréken közlekedő társaikra, mivel a sokkal kisebb jármű elvész a nagyok között, amihez a motorosok többnyire fekete felszerelése is hozzájárul. Az autósoktató azt javasolja: legalább a bukósisak festése legyen valamilyen szemnek feltűnő színű, hogy az autósok könnyebben felfigyeljenek rá.
Azt is megemlítette: gyakran olyan okok miatt következik be baleset, amiért nem a szabálysértés és figyelmetlenség okolható. A közutak állapota, a váratlan kátyúk vagy a nem megfelelően tisztított aszfalt is okozhat váratlan szerencsétlenséget.
Az oktató hangsúlyozta: a fiatal motorosok azok, akik legtöbbször esnek a figyelmetlenség hibájába, tapasztalatlanság miatt. A sebességmámor miatt felelőtlenül vagy meggondolatlanul előznek meg több autót is akár, és a váratlan eseményekre nincsenek annyira felkészülve, hogy időben megálljanak.

Hígul a motoros társadalom

– Régen csak egy kategóriájú motorra lehetett jogosítványt szerezni – közölte megkeresésünkre Nády Róbert gyergyószentmiklósi lakos, aki 30 éve motorozik. Szerinte korábban jóval több baleset volt, hiszen mindenki egyből a legnagyobb motorra ült fel, így nagyobb eséllyel történhetett baj. Elmondása szerint a motorkerékpárok kategóriákra osztása sokat segített abban, hogy elkerüljék a szerencsétlenségeket, mivel mindenki a saját magának megfelelő motorkerékpárra szerez jogosítványt. Emellett szerinte a motoros társadalom felhígult, egyre többen vannak, akik két keréken száguldoznak, és a folyamatosan növekedő autósforgalom is hozzátesz ahhoz, hogy több baleset következzen be. Ő is azon a véleményen volt, hogy a gyors tempó mindig nagy hiba. Mint részletezte, az autósok ezt nem mindig nézik jó szemmel: előfordul, hogy a gépjárművezető versenyezni kezd, vagy éppen nem akarja elengedni az előzni próbáló motorbiciklist.
– Balesetek mindig előfordulhatnak, de ha nyitott szemmel járunk, betartjuk a szabályokat, figyelünk egymásra a közutakon, nem hozunk felelőtlen döntéseket, akkor elkerülhető és csökkenthető a sérültek vagy áldozatok száma – fűzte hozzá.

Fórika Dóra, Kiss Előd-Gergely

: an accessible web community