Két csíki érem

Az arany- és az ezüstérmes csíki sportolók edzőjükkel | Fotó: Koka’s Sk

Görögország adott otthont az U15-ös cselgáncsozók Balkán-bajnokságának, amelyen a román válogatott tagjaként négy székelyföldi sportoló és egy edző vett részt. Két csíkszeredai sportoló éremmel tért haza Kozaniból.

Balkán-bajnokságon vett részt az elmúlt hétvégén a romániai U15-ös cselgáncsválogatott, amelynek négy székelyföldi sportoló és egy edző is tagja volt. A székely légió három tagja éremmel térhetett haza a görögországi versenyről.
Kóka Krisztián a 34 kilogrammos súlycsoportban előbb egy bosnyák, majd két török sportoló ellen győzött és aranyéremmel zárta a Balkán-bajnokságot.
A lányok 57 kilogrammos súlycsoportjában Kopacz Sarolta egy török és egy görög ellen sikerrel zárta a mérkőzését, a döntőben viszont a román Amelia Paven legyőzte, így a csíkszeredai sportoló ezüstéremmel tért haza.
A kézdivásárhelyi Pál Norbert az 50 kilogrammos súlycsoportban, miután nyert bosnyák ellenfelével szemben, egy török legyőzte őt, ám a vigaszágon folytatta a székelyföldi sportoló a versenyt, ahol két bolgár ellen is diadalmaskodva a harmadik helyen zárt. A 60 kilogrammos súlycsoportban Szőcs Norbert az első meccsét elveszítette, így számára akkor véget is ért a verseny.
Kóka Krisztián, Kopacz Sarolta és Szőcs Norbert a VSK Csíkszereda/Koka’s SK sportolója, őket a versenyre Papp Róbert Flórián és Sinka Szabolcs készítette fel, utóbbi a válogatott edzőjeként a tatami mellől irányította a három dzsudókát a Kozaniban tartott Balkán-bajnokságon.

Kopacz Gyula

: an accessible web community