Kemények voltak a Vasas-lányok

Érthető öröm. Az utánpótlásban is számolni kell az udvarhelyiekkel Fotó: DVTK

Rangos nemzetközi tornán remekelt a Székelyudvarhelyi Vasas Femina U17-es lány labdarúgócsapata, s a bronzérem mellett a legjobb játékosnak járó díjat is hazahozták Diósgyőrből.

DVTK Girls Cup néven első alkalommal rendeztek felkészülési tornát Diósgyőrben az U17-es lány labdarúgócsapatok számára, melyen a Székelyudvarhelyi Vasas Femina is részt vett. A B csoportba a lengyel Górnik Leczna, a Szombathelyi Illés Akadémia és a felvidéki Dunaszerdahely kapott besorolást, Székely János tanítványai a házigazda DVTK-val és a Szabadkai Szpartak csapatával kerültek egy trióba a hatcsapatos tornán, első mérkőzésüket utóbbi ellen játszották. Az udvarhelyiek Horváth révén már a 10. percben betaláltak, s hiába támadtak többet fordulás után a délvidékiek, gólt csak a székelyek szereztek: Benczési az 51., Sólyom egy perccel később, az 52. percben is beköszönt, így a Vasas 3–0-ra hozta az eredmény dacára cseppet sem könnyű találkozót. A második mérkőzésen a házigazda ellen az edző a Nagy–Pásztor, Sinka, Aura, Szabó, Godra, Márkus, Hodor, Horváth, Sólyom, Máté kezdőcsapatot küldte pályára, Bódi, Benczési, Balázs és Tóásó a kispadon kezdett. Az udvarhelyiek ezúttal is jól kezdtek, Horváth már a 2. percben betalált, s hiába volt ezt követően több gólszerzési lehetősége is a Vasasnak, a házigazda talált be a kapuba a 32. percben. Az egy nappal korábbi mérkőzés, na meg a hőség rovására írható, hogy a második játékrészre elfáradtak a csapatok, több gól már nem esett, az 1–1 viszont azt jelentette, hogy a szabadkaiakkal 2–2-t játszó DVTK előtt az udvarhelyiek szerezték meg a csoport első helyét.
A pénteki elődöntőben az Illés Akadémia nagy küzdelemben múlta felül a Vasas-lányokat. A szombathelyiek, kihasználva az udvarhelyiek figyelmetlenségét, tulajdonképpen a semmiből szereztek két gólt, az elsőt a 8., a másodikat a 28. percben, szünet előtt azonban Horváth szépített. A második félidőt nagyon megnyomta a Vasas, mindent egy lapra feltéve támadott, ám egyenlíteni nem sikerült, így a két azonos képességű csapat játékából némi szerencsével, de az ellenfélnek jött ki jobban a lépés. A másik ágon a lengyel Górnik Leczna 5–1-re kiütötte a Diósgyőrt, így a Vasas újra a házigazdákkal mérkőzhetett meg, a bronzérem volt a tét. Az udvarhelyi lányok ezúttal szemernyi kétséget sem hagytak afelől, melyik a jobb csapat, a gól nélküli első játékrész után Horváth, Godra és Tóásó góljaival 3–0-ra legyőzték a házigazdát, a Leczna és az Illés Akadémia mögött megszerezve az igen értékes bronzérmet, ráadásul a torna legjobb játékosának is egy Vasas-lányt választottak Horváth Anita személyében.

Jakab Árpád

: an accessible web community