Jön a VSK első hazai bajnokija

A gálán Ilyés megállíthatatlan volt. Remélhetőleg a Dinamo nem lesz az | Fotó: Hodgyai István

Az idény első hazai bajnokiját játssza vasárnap a VSK Székelyudvarhely kézilabdacsapata, Sipos Lóránt vezetőedző bizakodóan tekint a Dinamo elleni összecsapás elé. A vízumgondok elmúlásával jelen lehet a mérkőzésen az angolai Couveiro is, igaz, egyelőre csak a lelátón.

Bár a Határok nélkül – Kézilabda- és kulturális fesztiválon már megmutatta magát az udvarhelyiek előtt a VSK Székelyudvarhely felnőttcsapata, az a találkozó egy bemutató jellegű gálameccs volt, élesben, bajnoki mérkőzésen vasárnap 18 órától játszik először hazai közönség előtt Sipos Lóránt gárdája.
Az első játéknapon Bákóban vendégszerepelt az együttes, és a vereség ellenére a második félidőben mutatott játékuk ad okot a bizalomra.
– Kielemeztük a bákói meccset, igyekszünk tanulni belőle. Láthattuk, hogy nem rossz a játékunk, bár kulcsmomentumokban követünk el hibákat, kihagyjuk a ziccereket, védekezésben a pillanatnyi figyelmetlenségek miatt is kemény árat fizetünk, ezeket mindenképpen korrigálni kell – tudatta érdeklődésünkre Sipos.
A VSK vezetőedzője elmondta, hogy a kubai idegenlégiós, Claudio Ramos kisebb sérüléssel bajlódik, játéka még kérdéses, Komporály továbbra is lábadozik, és úgy tűnik, Jére is egy hosszabb, egy-két hetes kihagyásra kényszerül. A jó hír, hogy az angolai Feliciano Nunes Couveiro végre megkapta a vízumát, készítheti csomagjait, várhatóan épp a mérkőzés idejére ér Udvarhelyre, ez esetben ha pályára nem is léphet, de legalább a lelátóról követheti akció közben a csapattársait.
A klub vezetősége felhívta a szurkolók figyelmét, hogy a mérkőzés előtti sorban állást elkerülendő érdemes elővételben jegyet vásárolni a vasárnap 18 órakor kezdődő Bukaresti Dinamo elleni találkozóra, ezt ma még megtehetik a VSK Udvarhely székhelyén (Vásártér 12. szám, a Junior emeletén) 8 és 16 óra között.
A jegyek ára 20 lej, illetve 10 lej diákoknak és nyugdíjasoknak.

Szász Csaba

: an accessible web community