Hatvan új bölcsőde építését engedélyezték

Fotó: rmdsz.ro

Közzétette a fejlesztési minisztérium a helyreállítási alapból finanszírozott újabb nyertes pályázatokat. Hatvan új bölcsőde megépítése kapott zöld utat, közülük huszonhat Erdélyben épül – jelentette be Cseke Attila. Az RMDSZ-es fejlesztési miniszter a bölcsődeépítési programról a 10 perc Bukarest e heti adásában is beszélt – közölte lapunkkal a szövetség sajtóirodája.

A közlemény emlékeztet: a fejlesztési szaktárca 124 új, korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítésére biztosít a helyreállítási alapból uniós finanszírozást, és további bölcsődéket épít kormányzati finanszírozásból is. A helyreállítási alapból finanszírozott bölcsődék közül hatvanra hirdetett meg pályázatot, a határidő lejártáig 228 finanszírozási kérelem érkezett, csütörtökön a szaktárca közzétette a nyertesek igényléseit.

„110 új bölcsődei helyet biztosítunk Kolozsváron. Közepes méretű, hetven gyermek befogadására alkalmas bölcsődét építünk továbbá Brassóban, Nagyszebenben, Négyfaluban, Pécskán, Héjjasfalván, Szászhermányban és Piskiben” – idézte az RMDSZ közleménye Cseke Attilát.

A fejlesztési miniszter hozzátette, hogy ezenkívül kisebb méretű, negyven gyermek befogadására alkalmas korszerű új bölcsődét építenek Hargita megyében Korondon, Parajdon, Siménfalván, Csíkszentsimonban, Csíkszentgyörgyön és Szentegyházán, Bihar megyében Várasfenesen, Céckén és Miklósirtáson, illetve Kovászna megyében Baróton. Kolozs, Brassó és Szeben megyében további, kisebb méretű bölcsődéket is épít a szaktárca, Kisbácsban, Szentágotán, Ucsán és Nagyszebenben. Szatmár megyében Nagytarnán, Fehér megyében Balázsfalván és Abrudbányán épül új bölcsőde, illetve Hunyad megyében négy bölcsőde is épül – áll a közleményben.

A szövetség honlapján videó formájában is közzétették a fentieket.

 

HN-információ

: an accessible web community