Gyűjtést szerveznek

A szívtől az égig. Félreérthető mozdulat miatt bűnhődik az OSK Fotó: SepsiOSK

Összepótolnának a szurkolók, hogy kifizessék az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) a Sepsi OSK-ra kirótt tízezer eurós bírságát. A háromszéki drukkerek közben Bukarestbe készülődnek, hogy a Dunaszerdahelynek szurkoljanak a FCSB ellen.

Az UEFA a Ljubljana elleni Európa Konferencialiga-mérkőzést követően rótt ki bírságot a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-ra, miután a székelyföldi drukkerek megszokott szurkolási formáját (a „Szentgyörgy, Szentgyörgy!” skandálás közben a szívüktől a magasba emelték a kezüket) rasszista karlendítésként értelmezte.
Az időközben már letöltött büntetés, a szektorbezárás mellett maradt a pénzbírság, melynek kifizetésére gyűjtést indítottak a csíkszeredai szurkolók. „Az összefogás célja, hogy segítsünk a Sepsi OSK-nak és Diószegi Lászlónak kifizetni a rájuk kirótt büntetést. Elsősorban nem az anyagiak miatt kell összefognunk, hanem hogy meg tudjuk mutatni háromszéki testvéreinknek, hogy nincsenek egyedül, és hogy teljes mértékben elítéljük az UEFA nevetséges és szégyenteljes büntetését! Csatlakozz hozzánk TE is! Utalj augusztus 14-én éjfélig 1 eurót, 500 forintot vagy 5 lejt!” – áll a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete közleményében.
A magyar–magyar összefogás másik ékes bizonyítéka, hogy a Sepsi OSK szurkolói buszt indítanak Bukarestbe a FCSB – Dunaszerdahelyi DAC Európa Konferencialiga-mérkőzésre. Az autóbusz augusztus 11-én, csütörtökön, 16 órakor indul az OSK stadionja elől. Iratkozni a 0745–152236-os telefonszámon lehet. Az odavágón a FCSB 1–0-ra nyert Dunaszerdahelyen, a csütörtöki visszavágó 20.30-kor kezdődik.

Darvas Attila

: an accessible web community