Földbe döngölték a Steauát

Fotó: Steaua București/Facebook

A román labdarúgó másodosztály harmadik fordulójának záró összecsapásán az FK Csíkszereda a Bukaresti Steaua vendége volt. A csíkiak megalázták a bakákat, akiknek szurkolói jobb híján magyargyalázásba kezdtek.

Zárult a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának harmadik játéknapja, amely a Bukaresti Steaua – FK Csíkszereda mérkőzésében csúcsosodott ki.

A két csapat ellentétes előjelekkel várhatta az egymás elleni összecsapást, hiszen míg a bakák már négy pontnál tartottak a szezonban, addig a Dican Ferenc által dirigált csíki legénység csak a vereség ízét érezhette.

Nem csoda, hogy az FK szakvezetés felborította a korábbi hadrendet és elsősorban a jól szervezett és előretolt védekezést favorizálta. Sőt ellentámadásból Gál-Andrezly a 15. percben mattolta az ügyetlenkedő Steaua védelmet. Enceanu hamar válaszolhatott volna, de a tizenhatoson kívülről eleresztett tekerése a kapufán csattant. Távoli lövésekkel operált a hazai csapat, de a félidő végén az FK újabb tökéletes kontrát vitt véghez. A befejező ezúttal Jebari volt.

A fordulást követően hamar eldőlt az összecsapás. Az 55. perben Kovács lövését még hárította a hazaiak kapusa, ám a kipattanót Jebari estéből gurította a hálóba.

A hazai kemény mag eddig a klubvezetés, a Dinamo és Becali szidalmazásával volt el, ám megnyilvánulásaik egyre inkább átcsaptak magyarellenes rigmusokba. Volt ott minden. A játékvezető a 72. percben elégelte meg és leállította a találkozót. A hazaiak kapitánya, Chipirliu kellett nyugtassa a közönséget.

A találkozó végül folytatódott és ez újabb csíki gólt eredményezett. A hosszabbításhoz közeledve Jelena lőtte ki a rövid alsó sarkat. Ekkor a hazai drukkerek idegszála teljesen elpattant. Odáig merészkedtek, hogy a hazaiak védőjét, Calestrut egy leszakított székkel igyekeztek eltalálni a pályára berohanva a biztonsági szolgálat semmittevése közepette.

Az eredmény 4–0 maradt, és az FK rátért a helyes útra. Három megszerzett pontjával a 12. helyre léptek előre és hétvégén a Bodzavásári Gloria együttesét fogadják.

Darvas Attila

: an accessible web community