Féltucat gólt szerzett az SZFC

Hátrányból állt fel és nyert kiütéssel az SzFC | Fotó: László Zsolt/SzFC

Két idegenbeli vereség után szombaton kitett magáért a Székelyudvarhelyi FC felnőtt labdarúgócsapata, a harmadosztályos bajnokság második napján hat góllal tömték ki a zernyestiek hálóját. Ezen a szombaton hazai pályán is bemutatkozhatnak.

Nem indult jól az idény a Székelyudvarhelyi FC csapatának, a harmadosztály első játéknapján 2–0-ra kikapott a CS Blejoi otthonában, a múlt héten szerdán pedig úgy esett ki a Román Kupa küzdelmeiből, hogy a 90. percben még vezetett a Brassói Municipal ellen. Igaz, a klub részéről már korábban hangoztatták, hogy bár nyerni szeretnének Brassóban, a következő bajnoki fontossága többet nyom a latban.
Szombaton az újonc Zernyesti Olimpic fogadta Gabriel Rădu­lescu vezetőedző legényeit, a Brassó megyei csapat az első játéknap egyik legnagyobb meglepetését okozta a Kézdivásárhelyi SE otthonában elért háromgólos győzelmével. Az udvarhelyiek ellen is jól kezdtek, büntetőből már a 10. percben megszerezték a vezetést, ám újabb 10 perc múlva már emberhátrányban kellett folytatniuk. Az SZFC át is vette az irányítást, de az egygólos hazai előny kitartott a szünetig.
SZFC-rohamokkal indult a második játékrész, kilenc perc alatt az udvarhelyiek nemcsak megfordították az eredményt, de kétgólos előnyt dolgoztak ki. A Rădulescu-alakulat megállíthatatlan volt, mert a 64. percben már négygólos udvarhelyi előnyt mutatott az eredményjelző. Ezt követően egy-egy gólra futotta mindkét csapat részéről, az SZFC a 71. percben szerezte meg hatodik gólját, a hazaiak által a 86. percben elért találat már nem osztott és nem szorzott.
A bajnokságban már csak két 100 százalékos csapat maradt, mindkettő idegenben győzött, a CS Blejoi a barcarozsnyóiak, a CSO Plopeni pedig a kézdi­vásárhelyiek otthonából hozta el a pontokat. Öt együttesnek van egyenként három pontja, közülük az SZFC rendelkezik a legjobb gólaránnyal, így egyelőre a bajnoki tabella harmadik helyét foglalja el. Két forduló után a Kézdivásárhelyi SE az egyetlen pont nélküli csapat, ezzel a harmadosztály 5-ös csoportjának a sereghajtója.
Az 1-es csoportban szereplő FK Csíkszereda fiókcsapata a Foresta Suceava otthonában lépett pályára igencsak tartalékos felállásban. A csíki fiatalok erejéből csak egy öngólra futotta, a Foresta négy góllal győzött, és átvette a csoport vezetését a bajnokságban.
A 3. fordulóban hazai közönség előtt is bemutatkozhat az SZFC, szeptember 10-én, szombaton 17.00 órától a Barcarozsnyói Olimpic látogat a sétatéri stadionba, míg a csíkiak egy nappal korábban a Bucovina Rădăuți csapatát fogadják 17.00 órától.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es csoport, 2. forduló

Foresta Suceava – FK Csíkszereda II. 4–0 (1–0) /Chika (30., 72.), Filip (72.), Muntean (90.)/.
További eredmények: Știința Miroslava – Somuz Fălticeni 1–0, Bákói CSM – Viitorul Darabani 1–0, Ceahlăul Piatra Neamț – Dante Botoșani 4–1, Bucovina Rădăuți – Rapid Brodoc 2–0.

Labdarúgó 3. Liga, 5-ös csoport, 2. forduló

Zernyesti Olimpic – Székelyudvarhelyi FC 2–6 (1–0) /Picu (10., büntetőből), Căldărea (86.), illetve Gavrîlița (47., 71.), Savin (50.), Becze (54., 64.), Simó (62., büntetőből)/.
További eredmények: Barcarozsnyói Olimpic – CS Blejoi 0–2, Brassói Municipal – Sepsi OSK II. 1–0, CS Păulești – Brassói Kids Tâmpa 2–0, Kézdivásárhelyi KSE – CSO Plopeni 0–1.

Szász Csaba

: an accessible web community