Eső, sár, sok csúszkálás Moldvában

Jászvásáron nemcsak száguldtak, hanem repültek is a csíkiak | Fotó: rallyphotohunters / Balázs Attila

A címvédő győzelmével zárult a Jászvásár Rali, Simone Tempestini összetettben még nem, ám a murva pontvadászatban már listavezető. A csíkszeredai páros a hetedik helyen zárta a moldvai versenyt, míg a székelyudvarhelyiek összetettben a negyedikek lettek, ám géposztályukban dobogóra állhattak.

Moldvában tartották a hazai ralibajnokság hetedik futamát, amelyen helytálltak a Hargita megyei párosok. A Jászvásár Ralit tavaly törölték Adrian Răspopa halálos versenybalesete miatt, a szervezők viszont idén sem voltak teljes egészében a topon, ami a résztvevők biztonságát illeti.
A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre csíkszeredai páros összetettben és a murva pontvadászatban is a hetedik helyen zárt.

Fotó: rallyphotohunters / Balázs Attila

– Az első versenynap végig esett az eső, így nagyon sárosak voltak a pályák. Nagyon sok helyen csúszóssá vált a talaj, ennek ellenére úgy érzem, jól teljesítettünk. Vasárnapra elállt az eső, néhol fel is száradtak az utak, de a portól nem kellett szenvedjünk – összegezte a Jászvásár Ralin történteket Cseh Vajk Imre.
A Jakab Attila és Sipos Hunor alkotta székelyudvarhelyi páros negyedik helyezése a másodosztályban jobb, mint amire számítottak.
– A hivatalos edzésen észleltük, hogy a Citroën C2R2 Max versenygépünk váltójával baj van, de azt gondoltuk, nem lehet komoly a probléma. A szervizparkba érve viszont azzal szembesültünk, hogy a harmadik sebességfokozat nem használható, és mivel a versenygép bérbeadója nem hozott cserealkatrészt, így teljesítettük a versenyt. Ehhez képest az összetett negyedik, az A1 géposztály harmadik helye nagyon jó eredmény – mondta a Jászvásár Ralit követően Jakab Attila.
A versenyt a címvédő Simone Tempestini nyerte Sebastian Barbu előtt, előbbi vezeti a murvapontvadászatot, utóbbi viszont a bajnokságban éllovas maradt. A bajnokság következő versenyét, a Kolozsvár Ralit október 7. és 8-án aszfalt borítású utakon tartják.

Kopacz Gyula

: an accessible web community