Bővítették a kórház felszerelését

Jelentős támogatásban részesült a gyergyószentmiklósi kórház Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Mintegy hetvenötezer euró az értéke annak az adománynak, amellyel a gyergyószentmiklósi kórház gyerekosztálya bővült az elmúlt időszakban. Magyarországi alapítvány nyújtott segítséget az intézménynek ezúttal.

Nem mindennapi gesztusról számolt be a gyergyószentmiklósi kórház menedzsere: a magyarországi Tegyünk a Beteg Gyerekekért Alapítvány kereste meg támogatási szándékkal az intézményt még tavasszal. Nem apró felajánlással próbálkoztak, mintegy 75 ezer euró értékű felszereléssel bővült nekik köszönhetően a kórház gyermek- és újszülöttosztálya.
– Előbb egyetlen gép beszerzéséhez kértem támogatást, hozzávetőleg tízezer euró értékben. De bátorítottak, hogy állítsam össze, mire lenne még szükség, és szinte az összes tétel beszerzésében segítettek – mondta Fülöp Enikő, a gyergyószentmiklósi kórház menedzsere. Hozzáfűzte: Hargita megyei származású üzletemberek a támogató alapítvány működtetői, további segítséget is ígértek a gyergyószentmiklósi kórháznak.
Aeroszolgépet, oxigéndúsítót, vizeletanalizátort, a kórtermek légterének fertőtlenítéséhez használatos eszközt is megvásárolhatott így az intézmény. Az újszülöttosztályon kényelmes szop­tatószékek segítik a kismamák kényelmét.
– Hasonló, a komfortszint emelésére használható eszközöket a kórház költségvetéséből sose tudnánk vásárolni – jegyezte meg a menedzser.
Elmondása szerint: a gyergyószentmiklósi kórházban évente mintegy háromezer gyerek fordul meg különféle panasszal. Sokszor a szülők is ajánlanak fel kisebb-nagyobb adományt a kórháznak a sikeres kezelések után, az intézmény vezetése ezt is ugyanolyan hálával fogadja, hiszen csak így tudnak mesekönyveket, játékokat beszerezni a kis pácienseknek.

Barabás-Pál Hajnalka

: an accessible web community