Bónuszfellépés sztárok ellen

Fotó: Facebook/MJSZ

Negyeddöntőt játszik ma délután a magyar női jégkorong-válogatott a Dániában zajló Elit-vébén. Az Egyesült Államok ellen nem Pat Cortina csapata az esélyes, ám a magyar lányok számára igazi jutalomjáték lesz a sztárokkal teletűzdelt, kilencszeres világbajnok elleni fellépés.

A magyar jégkorong történetében még soha nem fordult elő, hogy a férfi vagy a női válogatott a világ élvonalába jutva nem esett ki azonnal: a férfiak kétszer voltak tagjai az Elitnek, ám mindkétszer rögtön búcsúztak is. A nők tavaly már játszottak az Elitben, ám a világjárvány miatt a nemzetközi szakszövetség akkor eltörölte a kieséses rendszert. A most zajló dániai seregszemlén a magyar nők nemhogy megőrizték tagságukat a legjobbak között, hanem afféle bónuszként negyeddöntőt is játszhatnak, miután a csoportkör utolsó mérkőzésén a németek egy tizedmásodperccel a vége előtt szerzett góllal 3–2-re legyőzték az így búcsúzni kényszerülő dánokat, Magyarország pedig a csehek és a svédek mögött a csoport harmadik helyén végzett.
A negyeddöntős ellenfél a másik csoport első helyén végző, kilencszeres világbajnok Egyesült Államok csapata lesz, amely kedd este Kanadát múlta felül 5–2-re. A ma délután öt órakor kezdődő Magyarország – Egyesült Államok találkozón értelemszerűen a tengerentúliak az esélyesek, ám a magyaroknak a mai jutalomjáték után lesz még legalább egy fellépésük az ötödik-nyolcadik helyért.

Női jégkorong Elit-világbajnokság, Dánia

A szeptember 1-jei negyeddöntők párosítása, 13.00: Svájc – Japán, 17.00: Magyarország – Egyesült Államok, 18.30: Kanada – Svédország, 21.00: Finnország – Csehország.

Jakab Árpád

: an accessible web community