Bohoszkóp hétről hétre

Kos: Önkényes vagy, indulatos, feszült. Folyton a személyes teredért küzdesz, figyelmen kívül hagyva környezeted igényeit. Minden javat magadénak akarsz, a párkapcsolatodban sem vagy túl toleráns. Ideje visszamászni a fára s banánt majszolgatni.

Bika: Rég nem látott ismerőssel hoz össze a sors. A találkozás lehetne felejthetetlen és meghitt is, de ezekből csak az első igazolódik be. Hosszú ideig emlékezetes marad a pillanat nemcsak számodra, hanem azoknak is, akik a kocsmaasztal körül ültek.

Ikrek: Skizofréniára utaló viselkedésed sokunknak ismerős már. Nem ma kezdted a mesterséget, ám meglepetéseket attól még tartogatsz, még saját magadnak is. Ennek a számlájára írható az is, hogy váratlanul örökbe fogadsz egy koraöreg vombatot.

Rák: Lejárt a jegyed hónapja, mégis úgy érzed, ez a te időd! Minden reggel díszbe öltözve (karácsonyi üveggömb, húsvéti ajtódísz és kopogtató, IKEA-s falidísz), ügetve vonulsz ki a tömbház melletti kispiacra retekért.

Oroszlán: Személyiséged kiteljesüléseként impozáns mellszobrot készíttetsz magadról bronzból, amit a tömbház előtti zöldövezetre állíttatsz fel (daruval). A szomszédok, a környék kutyái és a madarak sem értékelik a gesztust, ami meg is látszik rajta(d).

Szűz: Azt mondják, komoly vagy, beszámítható és megbízható. Gyanúsan sok mindez egy helyen. Olyan világot élünk, ahol elég, ha szivárványszínűre fested a körmeidet, nem kellenek már a régimódi, nemes jellemvonások, le vagy járva.

Mérleg: Hajt a határtalan inspiráció, múzsád természetesen a hülyeség. Ádáz fondorlatok, sunyi tervek, ábrándos gaztettek laknak a gondolataidban, papucsmadarak és kakasvirágok állnak őrt betegesen sziporkáló elméd kapujában.

Skorpió: Fáradt vagy, és zilált, a mérged sem a régi már: sárga, erőtlen és büdös, teljesen másra hasonlít, mint ami. Ugyanez elmondható rólad is mostanság, önmagad árnyéka vagy csupán. A körülötted élők végre nyugodtak és boldogok.

Nyilas: Sokáig azt hitted, meg tudod váltani a világot. Kicsit most is azt hiszed, csak éppen már öreg vagy, és fáradt. Viszont mostanság nagyon szívesen merengsz el arról, hogy mivel is kezdenéd az újjáteremtést a katarzis állapotában.

Bak: Ha nem ennél ennyit, nem lennél ekkora. Azt mutatják a csillagok, hogy ezen a héten a sütiket, a csokoládét, az édes és tömény alkoholokat, valamint a svédasztalokat részesíted előnyben. Lassan a barátaidat is megeszed.

Vízöntő: Az elmúlt időszakban példát mutattál arról, hogyan kell méltóságteljesen helytállni egy konfliktusoktól hemzsegő időszakban. Szoros nyakkendőben, kifogástalan tartással, frissen borotválva, tűsarkúban öregedtél pár évet ezalatt.

Halak: Sokan nem értik, hogy csillagjegyedet illetően miért vagy ketten, miért is nem elég egy egyszerű hal. Hát azért, kérlek szépen, mert te sem vagy egy egyszerű hal. Bonyolult vagy, mégpedig olyannyira, hogy ketten kellesz hozzá.

György Emőke

: