Az új tanévben is folytatódik a délutáni oktatási program a szórványban

Fotó: László F. Csaba

Több mint kétezer gyermek fejlődését segíti, a családokat támogatja az Iskola Alapítvány által működtetett délutáni oktatási program, amely az elmúlt évek alatt bebizonyította létjogosultságát: az érdeklődés töretlen mind a pedagógusok, mind a szülők részéről – közölte az RMDSZ.

Az elemi iskolásoknak szánt hagyományos after school program a szórványrégiókban működik, és a tanórák utáni időszakot fedi le, valamint hozzájárul a gyerekek mindennapi meleg ebédjének költségeihez is. A gyerekek emellett szakképzett oktatók segítségével mélyítik el tanult ismereteiket, készítik el a házi feladatokat.

Oktatási program jellege mellett azonban kiemelkedő jellemzője a magyar gyerekközösségek összekovácsolása is, amely készségfejlesztő játékokkal, kreatív és szórakoztató tevékenységek által valósul meg, célja pedig többek között a magyar nyelv ápolása. Ezért sok szülő számára egyértelműen nagyon fontos szempont, hogy az Iskola Alapítvány délutáni programja igénybe vehető a magyar tagozattal rendelkező, szórványtelepüléseken működő iskolákban.

A 2022–2023-as tanévben az alapítvány szeptember 19-étől indítja a programot ugyanazokon a helyszíneken, mint a tavalyi tanévben: 12 megyében és Bukarestben – összesen 50 iskolában fog működni a délutáni oktatási program. A gyerekek beiratkozása szeptember 5–9. között zajlik.  A helyszínek és tanintézetek teljes jegyzékét ITT tekinthetik meg az érdeklődők.

A program Magyarország Kormánya Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósult meg.

HN-információ

: an accessible web community