Szoros verseny az Alcsíki Lovasnapon

Fiatal tehetségek is versenyeztek a tusnádi sportpályán. Alcsíki Lovasnap Tusnád községben | Fotó: László F. Csaba

Alcsíki Lovasnapot szerveztek Tusnád község sportpályáján szombaton. A meleg ellenére is óriási érdeklődés övezte az idei lovas eseményt. A lovasok és fogatosok több versenyszámban mérhették össze tudásukat. A mezőny erejét jól jelezte, hogy minden versenyszámban szép számban akadtak hibátlan teljesítmények, így a rangsoroláskor a futamidő határozott végül.

Alcsíki Lovasnapot szerveztek Tusnád község sportpályáján szombaton. A pályaismertetőt és az ünnepélyes megnyitót követően a versenyszámok, a díjugratás, az akadályhajtás és a pontgyűjtés következett. A verseny végén a legjobbakat díjazták.

A zsűrinek az idei lovasnapon nem volt egyszerű feladata, ugyanis több számban is hibátlanul teljesítették a pályát a versenyzők, és néhány esetben csupán lószőrnyi időbeli különbség döntött a dobogós helyezésekről.

A megye több pontjáról érkeztek díjugratók és fogatok egyaránt. Molnár József, Tusnád község polgármestere, az Alcsíki Lovasnap házigazdája elmondta, a lovasnapok színvonala és népszerűsége felfele ível.

– Évről évre tapasztalható a színvonal emelkedése, a fogathajtók egyre felkészültebbek és igényesebbek, ami egyfajta garanciaként szolgál a legmagasabb teljesítmény eléréséhez – mondta a polgármester. Kiemelte: 2015 óta egy évet leszámítva – a járvány okozta korlátozások miatt – minden évben a tusnádi sportpálya adott otthont az Alcsíki Lovasnapnak.

– Akkor sem szakítottuk meg a hagyományt, ugyanis zárt körben, csak a versenyzők vehettek részt a versenyen, de sikerült megtartani azt Csíkszentsimonban, a Böjte Csaba Dévai Szent Ferenc Alapítvány udvarán – hívta fel a figyelmet az elöljáró.

A napot aerobikbemutatóval, majd végül a Pro Musica Fúvós Egyesület koncertjével zárták. Bár a lovasprogramok napsütésben zajlottak, délutánra beborult az ég, és eleredt az eső, amelyre a meteorológiai előrejelzések RO-Alert formájában is egész nap figyelmeztették a lakosságot.

Vlaicu Lajos

Fogathajtó versenyszám | Fotó: Vlaicu Lajos
Díjugrató versenyszám | Fotó: László F. Csaba

 

: an accessible web community