Hirdetés

Őszre jó utakat ígérnek

Mától kezdődik a szennyvíz- és ivóvízhálózat-építési munkálatok miatt feltört útburkolatok helyreállítása Gyergyószentmiklóson. Mintegy 500 ezer lejt költ az önkormányzat az utak járhatóvá tételére idén, közölték sajtótájékoztatón.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Őszre jó utakat ígérnek
Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Csergő Tibor András polgármester és Len Emil alpolgármester tájékoztatta a sajtót a tegnapi munkakezdésről. Mint közölték, elsőként az Állomás utcában állítják helyre az útburkolatot.
– A tavaly feltört utcarészt állítja helyre a kivitelező, de önerőből a többi hibát is javítjuk – mondta a polgármester, s arra kérte az ott működő cégeket, hogy a járműveket ne hagyják az utcában.
Mint részletezte, az Állomás utca után a Kossuth Lajos utca felső szakasza következik.
– Gyakran felmerül a kérdés, hogy miért maradt mostanra a helyreállítás, miért nem végeztettük el ősszel. De a vezetékek lefektetése után nem volt eléggé visszatömörülve a töltés, ezért kellett várnunk – vázolta a késlekedés okát az elöljáró.
Helyreállítás, aszfaltozás várható a Fürdő, Nicolae Bălcescu és Temető utcában is, május végére szeretnének végezni a munkával. A kövezett utcák rendbetétele is elkezdődött már, ezt a mellékgazdaság munkatársai vég­zik el.
– Őszre valamennyi utca járhatóvá válik Gyer­gyó­szent­mik­ló­son – közölte Cser­gő Tibor András.
Az utcákban többször várható a forgalom lezárása, a városvezetés azt javasolja, kövessék a város Facebook-oldalát a sofőrök, hiszen minden várható módosulást ott tesznek közzé. 
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!