Turizmus elméletben és gyakorlatban

Turisztikai workshopon beszéltek az ágazatot érintő tevékenységekről a BBTE Gyergyószentmiklósi Tagozata és a Visit Harghita szervezésében.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Turizmus elméletben és gyakorlatban
Kapcsolatépítő esemény. Elmélet és gyakorlat találkozott Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A turizmus szakos diákok mellett helyi és megyei önkormányzati képviselők, vállalkozók és turizmusban érdekelt szakemberek alkották a tegnap délutáni workshop közönségét. 

– Rendezvényünk a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás kezdeményezésére jött létre, elsődleges célja lehetőséget teremteni a turizmusföldrajz szakon tanuló diákoknak betekinteni a szakma gyakorlati valóságába megyeszinten, kapcsolatba kerülni szakemberekkel és kölcsönösen tanulni elméletet és gyakorlatot

– ismertette érdeklődésünkre a workshop feladatát dr. Horváth Alpár szervező, a BBTE Gyergyószentmiklósi Tagozatának adjunktusa. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A 15 perces előadásokon a jelenlévők megismerhették a László Barna által készített 2024-es imázsfilmet Hargita megyéről; Bíró Barna Botond, a Visit Harghita elnöke a megye turizmusáról, Szabó Károly ügyvezető igazgató pedig a megye gasztrorégiós törekvéseiről beszélt.
A Visit Harghita eddig megalapozott munkálataira építve szeretnénk Európa-szerte ismertté tenni a Hargita-brandet, ezért megpályáztuk 
az Európa gasztronómiai régiója címet, amelyet 2027-ben egy Spanyolországban bejegyzett szervezet adja a jelentkező desztinációknak – mondta Szabó Károly.

– Facilitátor szerep jut az egyetem turizmusföldrajz tagozatának abban, hogy szakmai kerekasztalok, turizmuspolitikai elképzelések mentén összehozza a térség szereplőit

– hívta fel a figyelmet Megyék a piacon című előadásában dr. Horváth Alpár, majd Bogyó Ernő utazásiiroda-tulajdonos hangsúlyozta, hogy a turizmus ágazatai szereplői­nek együttműködésére, közös gondolkodására van szükség a térség fejlődéséhez. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!