Hirdetés

Nyolcéves terveket vázolt a független jelölt

Egyetlen mandátumon túlmutató városvezetői víziót ismertetett Nagy Zoltán gyergyószentmiklósi független polgármester sajtótájékoztatón. Alapításának nyolc év múlva esedékes 700. évfordulójára biztonságos, otthonos kisváros legyen Gyergyószentmiklós, melynek saját hangja és egyénisége van – ezt szeretné elérni városvezetőként.

Barabás-Pál Hajnalka
Nyolcéves terveket vázolt a független jelölt
Nagy Zoltán (középen) a sajtó képviselőinek jelenlétében Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Kerekasztal-beszélgetések, több száz személy által kitöltött online kérdőív révén gyűjtött vélemények és javaslatok alapján készítette el városvezetői vízióját Nagy Zoltán, amely nemcsak egyetlen mandátumra szól.

– Azt állítani, a jelenlegi gazdasági helyzetet és lehetőségeket figyelembe véve,  hogy három-négy év alatt olyan szintre lehet hozni a várost, amilyenre már régóta szeretnénk, felelőtlenség – indokolta a hosszú távú terveket Nagy Zoltán. Mint ismertette, nyolc pontban fogalmazta meg terveit, ezek megvalósításához az egész közösséget munkára, együttműködésre hívja. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Infrastruktúra terén azt szeretné elérni a 700. évfordulóra, hogy könnyedén és kényelmesen el lehessen jutni bárhová a városban gyalog, autóval, busszal, biciklivel vagy akár kerekesszékkel. Szerethető, értékes kisváros legyen Gyergyószentmiklós, ahol rend van, a környezet tiszta és virágos, ehhez rendbe tett játszóterek, virágágyások, hulladékudvar szükséges, de kutyatartóknak kijelölt helyet is kialakítana. Egy másik pont szerint a közbiztonságot növelné, hogy a gyerekeket egyedül el lehessen engedni iskolába. Ehhez a rendfenntartó szervekkel fogná szorosabbra az együttműködést, bővítené a kamerarendszert.

A jólét megteremtéséhez a vállalkozásoknak kedvezne, ipari parkkal, inkubációs központtal. Hangsúlyozta, a városvezetésnek gondoskodónak és hatékonynak kell lennie, amely segít a közösségnek, hogy megtalálja saját hangját és egyéniségét.

– Hiszem, hogy a hétszáz éves Gyergyószentmiklós végre szellemi és lelki központjává válik térségünknek. Ehhez mindannyiunknak szintet kell lépnünk gondolkodásunkban, önbecsülésünkben, tenni akarásunkban és egymáshoz való viszonyulásunkban – fogalmazott Nagy Zoltán.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!