Hirdetés

Nézők közé sodródott egy autó, négyen meghaltak

A magyar autósport történetének egyik legsúlyosabb tragédiája történt vasárnap a 11. Esztergom–Nyerges ralin. A Lábatlan–Bajna szakaszon egy autó lesodródott az útról, egyenesen a nézők közé: a balesetben négyen meghaltak, nyolcan megsérültek. A versenyt félbeszakították.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nézők közé sodródott egy autó, négyen meghaltak
A balesetet okozó autó. Kisodródott Fotó: MTI

Négyen meghaltak, és többen megsérültek, amikor az Esztergom–Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit.

Tájékoztatásuk szerint a 11. Esztergom–Nyerges Rally második napján, a Lábatlan–Bajna gyorsasági szakaszon történt baleset miatt a verseny rendezősége megszakította a versenyt. A helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett. Négy ember életét már nem lehetett megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, további hatot – köztük egy gyermeket – könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.


Hirdetés

Jelezték: a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség vezetősége részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak és családtagoknak, a baleset körülményeit pedig a hatóságokkal együttműködve haladéktalanul kivizsgálja. A vizsgálat lezártáig az MNASZ és a verseny rendezősége nem ad további információt, illetve nyilatkozatot – közölték.

A Komárom–Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a raliversenyen részt vevő egyik jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között – hangzott el az m1 Híradójában.

A versenyt rendező Arrabona Rally Club először rövid közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy a verseny Lábatlan–Bajna szakaszán történt baleset miatt az 11. Esztergom–Nyerges Rallyt félbeszakítják. Később közzétették az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitójának leállításáról szóló felügyelőtestületi határozatot is. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!