Hirdetés

Csíki sikerek hőségben és porban

Nagyszeben és környéke adott otthont a hazai ra­li­baj­nokság ötödik, a murva-pontvadászat első viadalának a hétvégén. Három csíki érdekeltségű páros vett részt a bajnoki futamon és mindannyian értékes pontokkal, illetve dobogós helyezésekkel tértek haza. A viadalt Simone Tempestini nyerte.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Csíki sikerek hőségben és porban
Harmadikként zárták a címvédők az első murvaralit Fotó: Balázs Attila

Nagy hőségben és porban zajlott a Szeben Rali az elmúlt hétvégén, a futam a hazai bajnokság ötödik, a murva-pontvadászat első viadala volt. Három csíkszeredai érdekeltségű páros indult a bajnoki futamon, és mindannyian dobogós helyen zártak kategóriájukban, ám összetettben is értékes pontokat szereztek.
– Óriási volt a hőség, nem is számoltam azt a vízmennyiséget, amit elfogyasztottunk a két nap alatt – mondta lapunknak a versenyt követően Teslovan Adrian. Hozzátette, az elvártakhoz képest teljesítettek, Ford Fiesta R5 versenygépükkel ezúttal sem volt gond, mi több, a gumidefektek is megkímélték őket. Cseh Vajk Imre is a hőségre panaszkodott, azt mondta, a tűzálló versenyruhában még jobban szenvedtek. 
– A versenyautókban nincs meg az a fajta szigetelés, mint a személygépkocsikban. Előfordult, hogy az autóban 65 Celsius-fokos volt a hőség – tette hozzá a navigátor.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A versenyt összetettben Simone Tempestini nyerte a nagyszebeni Raul Badiu előtt, harmadikként Bogdan Cuzma zárt (mindhárman Škoda Fabia RS Rally). A negyedik helyet a csíkszeredai Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros szerezte meg, ám a murva-kiírásban a győztes nem pontozott, így a kategória bajnoki címvédője a harmadik helyen zárt. A brassói Biró Antal és csíki navigátora, Sprencz Tamás összetettben a 17. helyen zárt, ám az SSV – azaz a homokfutók – kategóriájában megszerezték az első helyet, furcsamód viszont a murva-kiírásban nem pontozott a páros.
A Teslovan Alexandra és Csikós Sándor alkotta páros (Peugeot 208 VTI 125 R) a 208R Kupában a harmadik helyen zárta a viadalt, ám a murva-kiírásban az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában a harmadik, a juniorok között, az RC4 géposztályban és a 208R Kupában a második helyen zárt. A fiatal pilóta és tapasztalt navigátora viszont egy bajnoki címet már elhódított, az aszfalt-kiírásban az RC4 géposztályban megnyerték a pontvadászatot.
A bajnokság a Moldva Ralival folytatódik a jövő hónap első hétvégéjén, augusztus 2-án, pénteken Kománfalva és Mojnyest környékén lesz három szelektív, amelyet két alkalommal teljesít majd a mezőny, a viadal másnapján pedig Bákó és annak környéke ad otthont hat gyorsasági szakasznak.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!