Műhelymunka és növényismereti túra

Gyógynövényes műhelymunkákat szervez az Erdélyi Gyógynövénykert Egyesület. A kéthetes foglalkozások során az érdeklődők megismerkednek a gyógynövények felhasználásának lehetőségeivel, krémek, szappanok készítésével. A hétvégén gyógynövényismereti túrát is szervez az egyesület a Madarasi-Hargitán, amelyen a résztvevők felfedezhetik a térségben található gyógynövényeket. 

Simó Bernadette
Műhelymunka és növényismereti túra
Szedés, tárolás, felhasználás Fotó: Erdélyi Gyógynövénykert Egyesület

Az Erdélyi Gyógynövénykert Egyesület szervezésében gyógynövényes műhelymunka zajlik augusztus 19-ig Székelyudvarhelyen, a Civitas Alapítvány székhelyén. A műhelyfoglalkozásokon különféle feldolgozási eljárással, lepárlással, szárítással, macerátumok, kenőcsök, krémek, szappanok készítésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A programok hétfőn és szerdán látogathatók 14 órától, a héten körömvirágkenőcs és levendulás kézkrém készítését tanulhatták meg, de a továbbiakban szappankészítésre is lesz lehetőség. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Bákai Magdolna, a Civitas Alapítvány munkatársa, az Erdélyi Gyógynövénykert Egyesület vezetője kiemelte, az egyesület a kezdetektől Erdély természeti értékeinek megismertetését és népszerűsítését tűzte ki célul. Az elmúlt évben is több kihelyezett munkaponton szerveztek rendszeres tevékenységeket, ugyanakkor részt vettek különböző rendezvényeken, ahol népszerűsítő előadásokat, foglalkozásokat tartottak az érdeklődőknek. A Bethlen Gábor Alapnál 2023-ban egy közösségi rendezvénytér működtetésére és fejlesztésére nyújtottak be pályázatot, ebből biztosították a rendszeres műhelyek megtartásához szükséges alap- és képzési anyagokat, ugyanakkor a kültéri tevékenységek szervezésére kialakított tér berendezését is fejlesztették. Ebben a térben tartják most a műhelymunkákat.

A kéthetes foglalkozások megkoronázásaként egy gyógy­növényismereti túrát szerveznek augusztus 17-én, a Ma­da­ra­si-Hargitán. A túra során az érdeklődők megtudhatják, hogy mit, mikor és hogyan érdemes gyűjteni, milyen tennivalók vannak a leszedett gyógy­növényekkel, például szárítás és tárolás, mit mire lehet használni, mit érdemes vinni egy-egy ilyen gyűjtőtúrára. A túra vezetője Gáspár Hajnal gyógynövényszakértő lesz, a kirándulók Ze­te­la­ká­ról indulnak szombat reggel 9 órakor, és az egyesület közösségi oldalán található regisztrációs űrlap kitöltésével lehet jelentkezni. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!