Hirdetés

A nagyböjt szolgálata

HN-információ
Becsült olvasási idő: 3 perc

Szeretnéd látni, hogy Isten életeket változtat meg az Egyházán keresztül? Attól a naptól kezdve, hogy Isten elhívott az Ő szolgálatára, ezt helyezte a szívemre: rabja vagyok a megváltozott életeknek. Sosem izgattak a számok. Valójában több ember több fejfájást és több válságot jelent, de megéri, mert több megváltozott életet is jelent.
Az 1Kor 16,15-ben Szent Pál azt írja, hogy István családja „a szentek szolgálatára adta magát”. Ez jó ok arra, hogy függővé válj. Isten meg akarja gyógyítani az összetört, elrontott életeket – és fel akar használni minket ebben a folyamatban. Egyházunk történetében egyetlen szolgálat sem változtatta meg jobban az életeket, mint amikor az elkötelezett hívők mások szolgálatára szentelték magukat. Isten hatalmasan munkálkodik ezen a szolgálaton keresztül!
A nagyböjt e szolgálatnak a bölcsője. Ebben az időszakban mélyebben magunkba tekinthetünk. Istenhez fordulhatunk – térjetek meg és higgyetek az örömhírben hívására hallgatva. Amikor Ő kiemel a „pusztánkból”, ugyanakkor elhív, új erővel ajándékoz meg, mint Szent Fiát, a puszta iskolája után a missziós szolgálatra. 
Így húsvét a gyógyulás megünneplésének története lesz, mikor felemelkedésünket köszönhetjük meg Isten kegyelméből és a nagyböjti gyakorlatok segítségével. Ugyanakkor meghív a Jóisten, hogy érjük el közösségünk sebeit, sebesültjeit. 
Itt az ideje, hogy a Jóistennel és egymással együttműködjünk, hogy segítsünk az embereknek gyógyulni és teljessé válni, hogy megvalósíthassák Isten életükkel kapcsolatos szándékát. A helyreállítási szolgálat időnként zavaros – de a nagyböjt és az Egyház lényege erről szól. 

László Rezső római katolikus plébános
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!