Hirdetés

Világbajnokságon a csíki sportolók

Az osztrák bajnokságon indult a VSK Csíkszereda két sítájfutója az elmúlt hétvégén. A héten már a világbajnokságon szerepel Suciu Simion, Szép Zoltán és Gegő Hunor, a csíki trió alkotja a román felnőtt férfi válogatottat.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Világbajnokságon a csíki sportolók
Az osztrák télben Suciu Simion és Szép Zoltán Fotó: VSK Csíkszereda

Kiváló hóviszonyok között rendezték Abte­nau környékén az oszt­rák sítájfutó középtávú bajnokságot. A viadalon a hazaiak mellett jelen volt a japán, a német, a lett és a cseh válogatott is, így igazán nemzetközi mezőny gyűlt össze. A VSK Csíkszeredát két sportoló, Gegő Hunor és Szép Zoltán képviselte. 
Az osztrák középtávú bajnokságot (12 km) Gegő Hunor a 15., míg Szép Zoltán a 16. helyen zárta, az Ausztria Kupa 3. fordulóján (9 km) Gegő a negyedik, Szép a nyolcadik helyen fejezte be.


Hirdetés


A csíkiak a héten már Ram­sau am Dachsteiban, a sítáj­futó világbajnokságon áll­nak rajthoz, Szép Zoltánhoz és Gegő Hunorhoz csatlakozott Suciu Simion is, így a VSK Csíkszereda három sportolója alkotja a román felnőtt férfi válogatottat. 
A sprintfutamot Suciu a 48., Gegő a 49., Szép az 57. helyen zárta a 68 indulót számláló mezőnyben. A tegnap az üldözéses hosszú távú futamot tartották, ezen Suciu Simion a 47., Szép Zoltán a 48. helyen zárt, míg a verseny honlapja szerint Gegő Hunor az egyik ellenőrző ponton tévedett. A középtávú versenyt holnap, a váltók viadalát szombaton teljesíti a mezőny.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!