Hirdetés

Ausztriában készül az FK Csíkszereda

Javában zajlik az FK Csíkszereda felnőtt férfi csapatának felkészülése az augusztus 3-i hétvégén esedékes bajnoki rajtra. A piros-feketék több új igazolást is terveznek, öt távozó mellett két játékos érkezését már bejelentették.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ausztriában készül az FK Csíkszereda
Kitűnő körülmények között készülnek Ausztriában a csíki focisok. Rajt augusztus elején Fotó: FK Csíkszereda

Rövid nyári pihenőt követően június utolsó hetében állt munkába az FK Csíkszereda felnőtt férfi labdarúgócsapata. Az Ilyés Róbert vezetőedző által felkészített együttes a legutóbbi szezonban fennállásának legjobb eredményét érte el azzal, hogy osztályozót játszhatott a szuperligás tagságért. A feljutás legutóbb nem jött össze, ám az új idénynek új reményekkel és némileg átalakult kerettel vághat neki a gárda. 
A csapat két hétig hazai környezetben edzett, majd Ausztriába utazott tíznapos edzőtáborba. Az elutazás előtt Brassóban összecsaptak a másodosztály újoncával, a Câmpulung Muscellel, ezen a meccsen nem született gól. Az ausztriai edzőtáborozás előtt Szerbiában is pályára léptek Kelemen Dávidék, az élvonalbeli FK Železničar Pančevo (Pancsova) egy találattal jobbnak bizonyult. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Napi két edzés

Mönichkirchenben napi két edzés szerepel az FK programjában, és két edzőmérkőzést is lejátszottak már. A magyar első osztályban szereplő Diósgyőri VTK-t Jozef Dolny góljával sikerült legyőzni, míg az osztrák második vonalbeli SV Licht-Loidl Lafnitz ellen 2–2-es döntetlen született. Ma a katari Al Duhail együttese ellen gyakorol a csapat, majd csütörtökön a szlovákiai másodosztályban szereplő FC Petržalka (Pozsonyligetfalu) ellen zárja az ausztriai edzőmeccsek sorát. 

Öten távoztak

A klub öt játékos távozását jelentette be: máshol folytatja Gyenge Szilárd, valamint Nistor Ákos (mindketten Sepsi OSK), Apro Claudiu (Újszentes), Dezamits Dominik (Paksi FC) és Jelena Richárd (Tatabánya) is. Az érkezők oldalán eddig két név szerepel, a Dunaszerdahelyi AC-tól kölcsönben érkező Kovács Márk az előző szezont a Győri ETO együttesében töltötte, és korábban szerepelt már FK-színekben. Mellette a jelentős magyar élvonalbeli tapasztalattal bíró Hegedűs János is Csíkszeredában folytatja, róla tudni kell, hogy korábban a magyar felnőttválogatott keretében is megfordult.
A 2. Liga 2024/2025-ös idénye augusztus első hétvégéjén kezdődik, az alapszakaszban egy kört játszanak a csapatok, majd ezt követi az alsó- és felsőházi rájátszás. A pontos menetrendet még nem készítette el a Román Labdarúgó-szövetség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!