Hirdetés

Hokivébé lehet Sepsiszentgyörgyön

Az A csoportos jégkorong-világbajnokság utolsó játéknapja előtt eldőlt, hogy a két újonc, Nagy-Britannia és Lengyelország búcsúzik és kerül a romániai válogatott mellé jövőre a Divízió I/A csoportba. A honi szövetség pályázik a rendezésre.

Darvas Attila
Hokivébé lehet Sepsiszentgyörgyön
Fotó: iihf.com

Ki-ki meccset rendeztek az A csoportos jégkorong-világbajnokság utolsó előtti játéknapján, ahol az A csoportban a britek és norvégok, míg a B csoportban a kazahok és a lengyelek küzdöttek meg a bentmaradásért.
Az A csoportban a britek már az első harmadban elvéreztek, amikor háromgólos hátrányba kerültek a norvégok ellen. A skandináv csapat nem takarékoskodott erejével, de az ollót nem tudta tovább nyitni, ám ennek ellenére simán húzták be a találkozót. A másik ágon a lengyelek hiába vezettek a kazahok ellen, azok gyorsan egyenlíteni tudtak, majd a találkozó utolsó tíz percében két gólt is szerezve a maguk javára döntötték el a meccset.
Ezzel a két meccsel eldőlt, hogy a Divízió I/A csoportba Ukrajna, Japán, Románia és Olaszország mellett jövőre Nagy-Britannia, valamint Lengyelország került.
Az utolsó, tegnapi játéknap előtt biztos volt, hogy az A csoportból Kanada, Svájc, Csehország, míg a B csoportból Svédország és az Egyesült Államok ott lesznek a negyeddöntőbe.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Bevállalták a rendezést

A Román Jégkorongszövetség közösségi oldalán jelentette be, hogy a május 17-i határidőt betartva benyújtotta rendezési szándékát a Nemzetközi Jégkorongszövetséghez (IIHF) Sepsiszentgyörgy helyszínnel, vagyis a Sepsi Arénával. Az IIHF szabályzata szerint frissen feljutó és kieső csapatok nem lehetnek rendezők, míg az olaszok az idén rendezték a tornát. Így a romániai pályázat a japánnal kell megküzdjön, amennyiben a távol-keletiek leadják a jelentkezésüket.
A román szövetség ugyanakkor azt is bejelentette, amint azt Nagy Attila Ferenc el­nök lapunknak korábban is nyilatkozta, hogy az U18-as lány, valamint fiú világbajnokság rendezését is megpályázzák a Berceni Aréna, valamint brassói helyszínekkel.

Eredmények
A csoport: Nagy-Britannia – Norvégia 2–5, Finnország – Dánia 3–1, Ausztria – Nagy-Britannia 2–4.
B csoport: Svédország – Franciaország 3–1, Kazahsztán – Lengyelország 3–1, Franciaország – Németország 3–6.
A Kanada – Csehország, a Finnország – Svájc, a Lettország – USA és a Svédország – Szlovákia mérkőzés lapzárta után ért véget.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!