Hirdetés

Elfáradtak a végére a székely lányok

Egy nap alatt két mérkőzést játszott a székelyföldi női válogatott a megfogyatkozott létszámmal rajtoló Független Labdarúgó Egyesületek Szervezetének (CONIFA) női világbajnokságán. Az FK Csíkszereda és a Sepsi OSK játékosaira épülő székely válogatott a nyitómeccs döntetlenje után vereséget szenvedett a címvédő Sápmitól. A lányok tegnapi meccse lapzárta után ért véget, ma újabb találkozó vár a csapatra.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Elfáradtak a végére a székely lányok
Küzdelemből jeles – az eredmény nem kedvező Fotó: Nicholas Noreng

A székelyföldi lányok a nyitómeccsen döntetlenre végeztek Tamil Eelammal (Srí Lanka) szemben, majd az újraalkotott menetrend szerint éjszaka még egy mérkőzést játszottak az első CONIFA-vb-t megnyerő Sápmi gárdájával. Az éjszakai időpont ellenére nappali világosságban lejátszott találkozón a székely lányok jól küzdöttek, amíg bírták erővel, ám a második 45 percben két védelmi hiba megpecsételte a sorsukat. 
Az eredeti elképzelések szerint hat együttes küzdött volna meg a kedden elrajtoló CONIFA női labdarúgó-világbajnokságon. Két válogatott, a Kibris Türk FF (Észak-Ciprus) és a Kashmir FA (India) különböző okok miatt már korábban visszalépett a tornától, Tibet pedig az utolsó pillanatban esett ki. Az ázsiaiak minden erőfeszítés és jószándék ellenére nem kapták meg a beutazáshoz szükséges vízumot.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A megmaradt három részt vevő együttes két-két meccset fog vívni egymással, majd a három csapat közül a két legjobb megmérkőzhet az aranyéremért a szombati döntőben.
A folytatásban, tegnap éjsza­ka újra Tamil Eelam együtte­sével csapott össze az Albu László szövetségi kapitány által vezetett égszínkék-arany együttes.

2. női CONIFA-Világbajnokság
Eredmény: Sápmi (Lappföld) – Székelyföld 2–0 (0–0). Gólszerzők: Wilma Ritzen (49.), Karoline Fosli (79.). A Tamil Eelam – Sápmi és a Tamil Eelam – Székelyföld meccsek lapzárta után értek véget.
A további műsor: ma: Sápmi – Székelyföld (13), Tamil Eelam – Sápmi (23); szombat: döntő és záróünnepség (16).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!