Hirdetés

Hat sportoló a válogatottban

Hat csíkszeredai sportoló és egy edző lesz tagja az októberi K1 és K1 Light világbajnokságon induló romániai válogatottnak. A Márkos Béla Fight Academy sportolói az elmúlt hétvégén Bodzavásáron versenyeztek, a viadal, akárcsak a jövő hónap végi brassói nemzetközi verseny, a vb-re való felkészülés jegyében zajlik majd.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Hat sportoló a válogatottban
Bodzavásárról is érmekkel tértek haza a csíki K1-es sportolók Fotó: MBFA

Október 24–27. között Olaszországban rendezik a K1 és K1 Light világbajnokságot, amelynek biztosan lesz csíkszeredai résztvevője: Márkos Béla Fight Academy (MBFA) hat sportolója ugyanis az elmúlt időszakban elért eredményeik következtében a romániai válogatott tagja lett.

– Sportolóink komoly felkészülését, illetve a versenyeken elért eredményeket a Román Freestyle Kickboxing Szövetség vezetősége, illetve az edzői kar is egyre jobban értékeli

– nyilatkozta lapunknak a csíki akadémia edzője és vezetője, Márkos Béla. Hozzátette, igyekeznek a lehető legtöbb hazai viadalra eljutni, hogy a hat válogatott sportolónak minél nagyobb legyen a versenytapasztalata, ugyanakkor a felkészülési szintet is könnyebb egy-egy éles küzdelemben felmérni, mint edzésen.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Egy ilyen lehetőség volt az elmúlt hétvégi Crâng Kupa Bodzavásáron, ahol az MBFA válogatott sportolói közül ketten léptek ringbe, ketten pedig első alkalommal vettek részt K1 viadalon. A vébére készülők közül Rusnac Izabella (K1 Light) a második, David Florin (K1) pedig az első helyen zárt, míg az újoncok közül Aniței Mihály Szilárd (-90 kg, K1 Light) az első, Balog Áron (-70 kg, K1 Light) a második lett. A csíki csapatot a bodzavásári versenyre Márkos Béla mesteredző, Mihály Csaba segédedző és Csibi Péter, az MBFA támogatója kísérte el.
Az MBFA részéről Rusnac Izabella (-60 kg, K1), David Florin (-70 kg, K1), Balla Tibor (+90 kg, K1), Dascălu Eduard (-50 kg, K1), Mihăieș Alexandru (-70 kg, K1 Light) és Ferencz Zsolt (-80 kg, K1 Light) kapott meghívót a román válogatottba, számukra a világbajnoki felkészülés során több összetartást is szerveznek. Ugyanakkor Márkos Béla is tagja a válogatottat felkészítő edzői stábnak. 

– Június 22-én Brassóban lesz egy nagyszabású nemzetközi verseny, a Judgement Day viadalra több mint húsz országból mintegy félezer sportolót várnak a szervezők. A barcasági viadal egy újabb lehetőség lesz arra, hogy sportolóink bebizonyítsák, helyük van a válogatottban

– mondta Márkos Béla.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!