Hirdetés

Versenyben az FK fiataljai

A felsőházi rájátszás minden korosztályában vitézkednek az FK Csík­sze­re­da utánpótlás labdarúgócsapatai. Az U17-es korosztályra Román Kupa-elődöntő vár.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Versenyben az FK fiataljai
Fotó: FK Csíkszereda

Az ifjúsági korosztályok számára kiírt labdarúgó-bajnokságok mindegyikében a legmagasabb szinten, az „elitligában” küzdenek az FK Csíkszereda fiatal futballistái. Az aktuális szezonban az alapszakaszt követően ráadásul minden gárda a felsőházi rájátszásba jutott, és a kupaküzdelmekben is akadt olyan együttes, amelyik továbbjutott a csoportból.
Ha korosztályonkénti bontásban nézzük, a legidősebbek, az Ifjúsági Ligában szereplő U18-asok alapszakaszbeli második helyezése megsüvegelendő teljesítmény. A piros-feketék olyan együtteseket utasítottak maguk mögé, mint a Sepsi OSK, a Kolozsvári CFR vagy éppen az Aradi UTA. A felsőházban, három fordulóval a zárás előtt már csak matematikai esélye van Demény Norbert tanítványainak arra, hogy az első két, továbbjutó helyezés valamelyikén végezzenek. Két-két győzelem, illetve döntetlen mellett háromszor pont nélkül maradtak. Mindez a hatcsapatos csoport ötödik helyéhez elég.


Hirdetés

Elődöntőben az U17

Nagyobb esély van az U17-esek bajnoki folytatására, akik csupán négypontos hátrányban vannak a továbbjutást érő második helytől. Ráadásul a Szakál Csaba által irányított fiatalok a Román Kupában is versenyben vannak, a csoportkör után a legjobb nyolc között idegenbeli bravúrral ütötték ki az Universitatea Craiovát. Az elődöntőben, április negyedikén a Konstancai Farul otthonában lépnek pályára.
A bajnoki folytatásról le kellett modania az U16-os gárdának, amely a play-offban két diadal mellett öt alkalommal hagyta el vesztesen a pályát. Szász Ferenc együttese csak a sereghajtó Jászvásári Politehnicát és a Sepsi OSK-t tudta felülmúlni.

Remek teljesítmény

Messze a legnagyszerűbb teljesítményt nyújtja a felsőházi rájátszásban a piros-feketék U15-ös csapata, amely veretlenül, mindössze két gólt kapva vívta meg eddigi hét play-off derbijét. Az 1. számú csoportban alighanem a Bukaresti Steaua elleni, utolsó fordulóban esedékes rangadó fog dönteni az első hely sorsáról. A fővárosi piros-kékek jelenleg egyetlen pont hátrányban vannak Ubrankovics Zoltán vezetőedző gárdájával szemben.
Szintén kitűnő szezont fut a legfiatalabb, U14-es elitligás FK-csapat. A fiatalok Fazakas Tibor vezetésével legutóbbi öt mérkőzésüket megnyerték és az 1. csoport második helyén állnak. Rájuk még hét forduló vár a 12 csapatot felvonultató mezőnyben. A korosztályban nem szerveznek rájátszást, sem kupaküzdelmeket.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!