Hirdetés

Megválik szövetségi kapitányától a Román Labdarúgó-szövetség

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hétfőn a honlapján bejelentette, hogy megválik Edward Iordănescutól, mert nem sikerült megegyezni a szövetségi kapitánnyal a hónap végén lejáró szerződése meghosszabbításáról.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Megválik szövetségi kapitányától a Román Labdarúgó-szövetség
Fotó: Edward Iordănescu közösségi oldala

Az FRF emlékeztetett, hogy a 2022 elején kinevezett Edward Iordănescu fontos pillanatban vette át a válogatott irányítását, friss szemléletet hozva az edzői és csapatvezetői munkába. „A Román Labdarúgó-szövetség megérti és tiszteletben tartja Edward Iordănescu döntését, hogy szünetet tart. Ugyanakkor köszönetet mond neki a kemény munkájáért, a kihívásokkal teli időszakban tanúsított elkötelezettségéért és a válogatottal elért eredményekért, és minden jót kíván neki a jövőbeni munkájához” – olvasható a közleményben.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Edward Iordănescu irányítása alatt a román labdarúgó-válogatott 28 mérkőzésen 10 győzelmet, 10 döntetlent és 8 vereséget könyvelhetett el. A 2022-es Nemzetek Ligája küzdelemsorozat után az FRF úgy döntött, hogy folytatja a munkát Iordănescuval. A németországi Európa-bajnokság selejtezőjében a válogatott az első helyen, veretlenül végzett a csoportjában, 10 mérkőzésen mindössze 5 gólt kapott.

Az idei Európa-bajnokságon Edward Iordănescu vezetésével Románia megnyerte a csoportját, megelőzve Belgiumot, Szlovákiát és Ukrajnát – írta az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!