Hirdetés

Csak helyi forrásból merítenek

Többnyire helyi kötődésű játékosokból kialakított kerettel szeretne eredményesen helytállni a labdarúgó harmadosztályban a Székelyudvarhelyi FC. Ami egy évtizede még elképzelhetetlen volt, az mára már kivitelezhető elképzelés, vallja Demény Norbert, az SZFC új vezetőedzője.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Csak helyi forrásból merítenek
Demény helyi tehetségekkel lenne sikeres Fotó: SZFC

A Székelyudvarhelyi FC felnőtt labdarúgócsapata egy hete kezdte el a felkészülést az új idényre, viszont az új keret kialakítása az új vezetőedző, Demény Norbert és az SZFC vezetősége között már közel négy hete zajlik. Demény az FK Csíkszeredától tért haza, a megyeszékhelyi klub korosztályos csapataival két bajnokságot, Román Kupát és Szuperkupát nyert, konkrétan mindent elhódított, amit azon a szinten lehetett. A múlt héten 46. életévét betöltő szakember azzal a céllal tért vissza szülővárosába, hogy egy többnyire saját nevelésű, helyi vagy környékbeli játékosokból kialakított kerettel próbáljanak meg helytállni a harmadosztályban. Demény szerint ami egy évtizede elképzelhetetlen volt, az ma már megvalósíthatónak ígérkezik.

– 1978-as születésű focistaként elmondhatom, hogy utánam tíz évig udvarhelyi játékos nem nagyon mutatkozott be a felnőtt csapatban, ez pedig évtizedes űrt jelent az udvarhelyi utánpótlás-nevelésben. Ezt időközben korrigálták, de a munkának csak most kezd beérni a gyümölcse

– érvelt Demény.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Megjegyezte, további előnyt jelent, hogy az FK Csíkszeredán keresztül Udvarhely is nyithatott a nagy foci felé, az itteni fiatal tehetségek országos bajnokságokban, nemzetközi mérkőzéseken szerezhettek komoly tapasztalatokat. Demény most látja elérkezettnek az időt arra, hogy többségében helyi kötődésű, avagy a környező településekről származó játékosokból állíthassanak össze egy ütőképes harmadosztályos csapatot.

– Nem vagyok biztos, hogy ezt száz százalékban meg tudjuk valósítani, de mindenképpen ezt a szemléletet követjük

–  fogalmazott az SZFC új vezetőedzője. Deménnyel tartott Udvarhelyre Antal Szilamér erőnléti edző is, akivel a Székelyföldi Labdarúgó Akadémián dolgozott együtt. Hiányozni fog viszont Mitra Szilárd játékos-másodedző, aki négy és fél éven át volt fontos alappillére az SZFC-nek, most pedig Marosvásárhelyre igazolt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!