Hirdetés

Kicserélődött a mezőny fele

A múlt idényhez hasonlóan idén ősztől szintén nyolc csapattal rajtol a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A visszalépések miatt azonban a mezőny fele lecserélődött, egy visszatérő van és három újonc. Hargita megyét két klub képviseli, az FK Csíkszereda és a Vasas Femina.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kicserélődött a mezőny fele
A három újonc mellett a Vasas az egyetlen visszatérő az élvonalba Fotó: FRF

Kedden, július 23-án hagyta jóvá a női labdarúgó Szuperliga 2024/2025-ös bajnokság me­zőnyének összetételét a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága.
Licencproblémák és visszalépések miatt az új bajnoki idényben is mindössze nyolc csapat alkotja a női élvonalat.
A régiek közül jelen lesz a három dobogós: az első bajnoki címét ünneplő Konstanca, az ezüstérmes Kolozsvár és a bronzérmes FK Csíkszereda, ahogy az alsóházat megnyerő Besztercei Gloria is.
Az alapszakaszt 9 pontos előnnyel megnyerő, de a felsőházban zsinórban 11 mérkőzést elveszítő, és a végén csak negyedik pozícióban végző Temesvári Poli nem tudta feldolgozni ezt a csúfos kudarcot, inkább visszalépett a másodosztályba. Hasonló sorsra jutott a másik bánsági együttes is, bár nem önszántából: a Banat Girlst meg nem jelenés miatt zárták ki az élvonalból. Ennélfogva a sereghajtóként végző Marosvásárhelyi SE csapata előtt megnyílt a lehetőség, hogy a Szuperligában folytathassa, azonban a Maros-partiak anyagi okok miatt ezt nem vállalták. És az alsóház második helyén végző CSM Alexandria együttesét is hiába keressük az élvonal startvonalánál.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ami az újakat illeti, ott lesz a feljutást kiharcoló két másodosztályos bajnok, az egyéves szünet után visszatérő székelyudvarhelyi Vasas Femina és az újonc Szamosújvári Olimpia.
A Marosvásárhelyi SE és a Temesvári Poli visszalépése miatt a szakszövetség úgy döntött, hogy további két másodosztályos gárdának ad lehetőséget az élvonalbeli szereplésre, így a FC Hermannstadt és a Gyulafehérvári Unirea egészítik ki a Szuperliga nyolccsapatos mezőnyét. A múlt idényben mindkettő a másodosztály 2-es csoportjában szerepelt, előbbi a harmadik helyen, utóbbi a negyediken zárta a bajnokságot, és mindkettő újoncnak számít az élvonalban.
A Szuperliga menetrendjét július 29-én, hétfőn délben sorsolják ki a szövetség székhelyén, a pontvadászat augusztus 25-én kezdődik. A FRF végrehajtó bizottsága döntést hozott az alsóbb osztályok bajnokságainak kezdési időpontjáról is, a női 2. és 3. Ligában szeptember 15-én indul a küzdelem a bajnoki pontokért.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!