Hirdetés

Hazai pályán kezd az FK Csíkszereda

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székhelyén készítették el szerdán a 2024/2025-ös labdarúgó 2. Liga alapszakaszának menetrendjét. A bajnoki rajt augusztus első hétvégéjén lesz, az FK Csíkszereda hazai pályán kezdi a pontvadászatot és idegenben zárja az alapszakaszt.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 1 perc
Hazai pályán kezd az FK Csíkszereda
Fotó: frf.ro

A 2. Liga kiírása az elmúlt évekhez képest annyit változott csupán, hogy a 2024/2025-ös idénytől húsz helyett 22 csapatosra bővült a mezőny. A gárdák az alapszakaszban egy kört játszanak, ezt követően az első hat helyezett a felsőházban, a 7–22. helyezett pedig az alsóházban folytatja a küzdelmeket. A felsőházban egy oda-vissza kört követően az első két csapat a Szuperligába jut, míg a 3. és 4. helyezett osztályozót játszik az első osztályért.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az alsóházban két nyolccsapatos csoportba sorolják a csapatokat, ahol egy kört játszanak a gárdák, a két csoportutolsó kiesik a másodosztályból, míg a hatodikok osztályozót játszanak a bennmaradásért.

Az alapszakasz teljes menetrendjét a szakszövetség honlapján (frfotbal.ro) teszik majd közzé.

Az FK Csíkszereda a bajnokság első fordulójában a Ceahlăul Karácsonkő csapatát fogadja, az alapszakaszt pedig az FC Voluntari ellen zárja idegenben.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!