Hirdetés

Ismét terítéken az irodalmárok kedvencei a farkaslaki Kotyogóban

Írók hete címmel a farkaslaki Kotyogó tematikus rendezvénnyel készül irodalomkedvelő vendégeinek, szeptember 18–22. között. Egy hétig híres magyar és román írók, költők kedvenc fogásait kóstolhatják meg a betérők. A népszerű eseményt immáron harmadik éve szervezik meg.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 4 perc
Ismét terítéken az irodalmárok kedvencei a farkaslaki Kotyogóban
József Attila áhított libacombja. Újragondolva, tetszetősen tálalva Fotó: Hadnagy Éva

A magyar és román irodalom kivételes alakjaira emlékeznek ezen a héten a farkaslaki Kotyogó étteremben az Írók hete rendezvényen, amelyet harmadik éve szerveznek meg. Ezúttal is a magyar és a román irodalom nagyjainak kedvenc ételeiből állítottak össze különleges menüsort, amellyel egy héten keresztül egészítik ki a szokásos étlapjukat.

Hirdetés


Az Írók hete programot és az idei étlapot hétfőn délután mutatták be.

Fancsali János, a Kotyogó étterem ügyvezetője elmondta, ez az étterem kedvenc rendezvénye. Hozzátette: az, hogy Tamási Áron sírhelye az étterem szomszédságában található, egyfajta felelősség is számukra.

Napjainkban a gasztronómia forradalmát éljük, éppen ez is vezetett arra bennünket, hogy három évvel ezelőtt elindítsuk ezt a tematikus hetet. Ha már nem tudunk jobbat, szebbet írni, mint a nagyjaink, akkor legalább próbáljuk felidézni kedvenc ételeiket, és azt szolgálni fel egy héten át az idelátogatóknak

–  fogalmazott Fancsali János, az étterem ügyvezetője.

Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere is méltatta a rendhagyó programot, akárcsak Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Hadnagy Éva

Az étlapot Balázs Hunor, az étterem séfje mutatta be, és ismertette azok elkészítési módját. Ezúttal hét híres személyiség kedvence került fel az étlapra, újragondolva, mai köntösben tálalva.

Tamási Áron kedvencei közül idén a halászlevet és az ordás palacsintát választotta a séf, Ady Endre kedvenceként a sült oldalas lencsefőzelékkel és tükörtojással került az étlapra, de József Attila áhított libacombját is kínálják párolt káposztával.

Petőfi Sándor kedvencei közül a gulyáslevest és a székelykáposztát, Orbán Balázs kedvenceként pedig a füstölt marhanyelvet majonézes céklasalátával tették be a menübe.

Idén az étlapra Adi Dobre író, sportújságíró, illetve Bayer Zsolt újságíró, publicista kedvenc eledelei is felkerültek. Ők személyesen is részt vettek az eseményen, és mindketten megtiszteltetésként fogadták a felkérést, valamint örömmel kóstolták kedvenc fogásaikat. Adi Dobre kedvenceként – mivel imádja a magyar konyhát, Rákóczi-túróst, Bayer Zsolt kedvenceként pedig töltött paprikát paradicsomszósszal kóstolhatnak egy hétig az étterembe látogatók. A rendhagyó étlap mellé egy ismertető füzetet is kapnak a vendégek, amelyben az írókról és kedvenceikről olvashatnak bővebben.

A 3. Írók hete rendezvény részeként délutánonként könyvbemutatókra, előadásokra is várják az érdeklődőket a Kotyogó étterembe.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!