Hirdetés

Szertefoszlott álom

Hiába volt a magyar jégkorong-válogatott a Budapesten megrendezett olimpiai selejtezőtorna esélyese, Japán a döntő meccsen megviccelte Sofronékat, és hátrányból fordítva egygólos győzelmet aratott.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szertefoszlott álom
Japán kemény ellenfélnek bizonyult Fotó: MTI

Három helyszínen 12 csapat lépett jégre, hogy a három kvalifikációs helyért küzdjenek meg a jégkorong olimpiai selejtező során. A magyar és a romániai válogatott is érdekelt volt. A magyar válogatott, négy székelyföldi sportolóval a keretében – Fejes Nándor, Mihály Ákos, Sárpátki Tamás, Sofron István – állt fel a spanyolok, a litvánok és a japánok elleni mérkőzésre. A Don McAdam által dirigált válogatott a spanyolok ellen vérszegény játékot mutatva is sima, négygólos sikert könyvelt el, hogy másnapra Litvánia ellen összekapják magukat és tudásuk javát mutatva újabb könnyed győzelem kerüljön a tarsolyba. A Japán válogatott hasonló utat járt be, mint a magyar, azzal a különbséggel, hogy ők a litvánokat 6-4-re verték, háromgólos hátrányból fordítva, majd a spanyolokat 6-3-ra győzzék le. A döntőnek számító magyar–japán meccset a házigazdák rosszul indították, hiszen egymást követően három hátrányt kellett kivédekezzenek, majd ezt követően Sofronékon volt a sor, hogy az előnyös játékot gyakorolják, de sem sima, sem dupla fórban nem sikerült feltörni a vendégek védelmét. A második harmadban Sofron előnyből megtörte a gólcsendet, ám a harmadikban a japánok két perc alatt fordítottak. A magyarok futottak az eredmény után, de nem tudták a maguk javára tudják fordítani az eredményt.


Hirdetés


A romániai válogatott Cardiffban vendégeskedik a szerb, a kínai és a brit válogatottak társaságában. Rokaly Szilárdék a gyengébben rangsorolt szerbekkel és kínaiakkal kezdtek, akiket magabiztosan győztek le: előbbieket 4-0-ra, utóbbiakat 6-1-re. Ugyanakkor a világelithez tartozó britek gólparádét rendeztek: a kíniakat 10-1-re, a szerbeket 11-0-ra verték. A mindent eldöntő Nagy-Britannia – Románia mérkőzés tegnap este, lapzárta után ért véget. A párharc győztese lép tovább a következő körbe.

Olimpiai selejtező, eredmények
G-csoport, Budapest: 1. forduló: Litvánia – Japán 4-6, Magyarország – Spanyolország 7-3; 2. forduló: Spanyolország – Japán 3-6, Magyarország – Litvánia 7-1; 3. forduló: Litvánia – Spanyolország 2-0, Magyarország – Japán 1-2. H-csoport, Cardiff: 1. forduló: Románia – Szerbia 4-0, Nagy-Britannia – Kína 10-1; 2. forduló: Románia – Kína 6-1, Nagy-Britannia – Szerbia 11-0. A Kína – Szerbia és a Nagy-Britannia – Románia mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!