Hirdetés

Magyar–román párharcok

Bécsben kisorsolták a női és a férfi kézilabda Bajnokok Ligája új idényének csoportbeosztásait. Mind a nőknél, mind pedig a férfiaknál magyar–román összecsapásokat rendeznek.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Magyar–román párharcok
A hatszoros BL-győztes Győr idén is csúcsra tör Fotó: MTI

A legkeményebb ellenfeleket a Szeged férfi csapata kapta. A Tisza-partiak három olyan csapattal is összekerültek, amelyek az előző szezonban ott voltak a kölni négyes döntőben: a Barcelona megnyerte a BL-t, az Aalborg döntős volt, a Magdeburg pedig a negyedik helyen végzett. A Veszprém megkapta Rosta Miklós csapatát, a Bukaresti Dinamót. Ennek további pikantériája, hogy a veszprémiek új vezetőedzője, Xavier Pascual eddig a Dinamót irányította, amelynek új trénere, a szintén spanyol David Davis korábban a Veszp­rém edzője volt. „Rendesen belehúztunk, hiszen a BL-ben meghatározó szerepet betöltő csapatokkal kerültünk egy csoportba, de ez nem kívánságműsor. A célunk ennek ellenére, hogy jussunk tovább” – nyilatkozta a klub honlapjának a szegediek beállója, Bánhidi Bence.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Nemcsak a férfiaknál, a nőknél is lesz magyar–román csata, hiszen a címvédő Győrnek egy, a Ferencvárosnak pedig két román ellenfele lesz. A győriek találkoznak Korsós Dorina csapatával, a Bukaresti Rapiddal, az FTC pedig megmérkőzik a Bukaresti CSM-vel, valamint a válogatott Kácsor Grétát foglalkoztató BL-újonc Besztercei Gloriával.
A nőknél az első játéknap szeptember 7-én, a férfiaknál szeptember 11-én lesz. A lebonyolítás nem változott, 
a csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak. A női négyes döntőt jövő júniusban Budapesten, a férfiakét Kölnben rendezik.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!