Hirdetés

Parasztopera Székelyudvarhelyen

Bár november elején meghívott vendégek már láthatták a Parasztoperát, a huszonötödik évforduló jegyében elkészült darab nagy bemutatóját ezen a héten tartják. A születésnapot ünneplő Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Néptáncműhely közös szereplésével, illetve olyan díszlettel, amilyet nem sokszor láthattunk Székelyudvarhelyen.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Parasztopera Székelyudvarhelyen
Látványos díszlet, közös produkció. Színházba hívnak Fotó: Tomcsa Sándor Színház

Egyébként ez az évad első bemutatója a Tomcsa Sándor Színházban, november 9-én, a színház születésnapjára szervezett gálaműsoron

már láthatták néhányan, a hivatalos premier azonban csütörtökön lesz,

és pénteken is játsszák a Parasztoperát. Darvas Benedek és Pintér Béla művét Györfi Csaba rendezte, akinek pályafutása Székelyudvarhelyen indult, díszlet- és jelmeztervezője Márton Erika, aki ugyancsak udvarhelyi gyökerekkel rendelkezik. Zenei vezetője Strausz Imre, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója volt, szereplői pedig a színház és a Néptáncműhely művészei. Barabás Árpád művészeti vezető azt nyilatkozta, hogy közös évfordulók alkalmával nehéz olyan keresztmetszetet találni, amelyben mindkét társulat meg tudja mutatni magát a legfőbb erősségeivel együtt, ezért esett a választás a humorral fűszerezett zenés tragédiára. Tőle tudhatjuk azt is, hogy

ekkora díszletet rég nem látott a székelyudvarhelyi színház,

ám a méreténél sokkal fontosabb, hogy az előadást milyen csodálatosan szolgálja.

A csütörtöki premierre elsősorban a Tomcsa Sándor bemutatóbérlettel rendelkező nézőket várják, a pénteki előadásra pedig a Nyírő József bérleteseket, utóbbin gyerekfelügyeletet is biztosít a színház.


Hirdetés

Mindeközben már elkezdődtek a szilveszteri előadásnak szánt, Georges Feydeau által írt Zsákbamacska című komédia próbái, amelyet Barabás Árpád állít színpadra. A Tomcsa Sándor Színház Petőfi-Szelfi című ifjúsági előadásával Marosvásárhelyen és Csíkszeredában turnézik, kedden Kézdivásárhelyen játsszák a Nyolckor a bárkán című gyermekelőadást, ezzel párhuzamosan pedig Udvarhelyen is rajtolnak a gyermekbérletes előadások, elsőként a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház lép színpadra A kis herceggel.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!