Hirdetés

Orvoslás és tapasztalatcsere

Hagyományteremtő szándékkal indít útjára egy szakmai rendezvényt a szé­kely­ud­var­he­lyi kórház. A kon­fe­ren­cia jellegű esemény célja, hogy jobban összekapcsolják az erdélyi szakembereket, az egészségügyi intézményeket, va­la­mint a rangos hazai és ma­gyar­or­szági előadók által reflektáljanak a kü­lön­bö­ző gyógyászati szakterületek aktuális kihívásaira.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Orvoslás és tapasztalatcsere
Kórház a gyógyításon túl. Szakmai konferencia Fotó: Hodgyai István

Mintegy százhuszonöt éve áll a székelyudvarhelyi városi kórház a város és Udvarhelyszék egészségének szolgálatában, ezáltal a régió egyik fontos egészségügyi pillére. A rendezvény ötlete tavaly merült fel, a program a fejlődés, az egészségtudomány és a kapcsolatteremtés iránti elhivatottság alapján született meg. Ugyanakkor a már nyugdíjba vonult orvosokat is szeretnék bevonni a történésekbe, hiszen nekik is részük volt abban, hogy hol tart ma az egészségügyi intézmény. Az elképzelés szerint évente jelentkezne a Kórház Napok – tudtuk meg mindezt Zörgő Noémi sajtószóvivőtől.


Hirdetés


Az idén debütáló rendezvény szervezésében a kórház partnere a Hargita Megyei Orvosi Kollégium, az Asszisztensek Rendje és a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal. A február 29. – március 2. között jelentkező Székelyudvarhelyi Kórház Napok tulajdonképpen egy többnapos szakmai konferencia, ahol a cél a szakmai tapasztalatcsere és az erdélyi kollégákkal való kapcsolatápolás mellett a hazai (Kolozsvár, Bukarest, Segesvár stb.) és külhoni szakmai meghívottakkal megvi­tat­ni az orvostudományok aktuális kérdéseit. Lesznek plenáris előadások, kerekasztal-beszélgetések, és 12 szekcióban, nagyon szerteágazó tematikában folyik majd a tevékenység – közölte Zörgő Noémi. A programnak három helyszíne lesz: a városháza Szent István terme, a kórház konferenciaterme, illetve a Küküllő Szálló. Egyébként a rendezvény akkreditálása is folyamatban van, ami azt jelenti, hogy a jelenlétért kreditpont jár. 
Jellegéből adódóan orvosokat, asszisztenseket, más egészségügyi szakembereket várnak az eseményre, egész Erdély területéről 150-200 résztvevőre számítanak. A szakmai program teljesen díjmentes, és február 22-ig lehet regisztrálni.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!