Hirdetés

A jogi segítségnyújtásról tartottak konferenciát, a szakemberhiány okozza a legnagyobb gondot

Komoly problémát jelent a szakemberhiány, ugyanakkor fontos az civil szervezetek szerepvállalása a jogi segítségnyújtás terén – hangzott el a Határtalan jogi segítségnyújtás és áldozatsegítés címmel szervezett szakmai konferencián. A megyei önkormányzat pénteki közleménye szerint az eseményt a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége szervezte meg, kedden tartották a megyeháza márványtermében.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
A jogi segítségnyújtásról tartottak konferenciát, a szakemberhiány okozza a legnagyobb gondot
Konferencia. A jogi segítségnyújtás lehetőségeit vitatták meg Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Mint írták: az esemény célja az volt, hogy feltárja a jogi segítségnyújtás és áldozatsegítés aktuális kihívásait, valamint hogy elősegítse a határokon átívelő együttműködést ezen a területen.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Beszámolójuk szerint a konferencián részt vett dr. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár; Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke; Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere, illetve Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, továbbá számos helyi és magyarországi szakember.

A jogi segítségnyújtásról tartottak konferenciát, a szakemberhiány okozza a legnagyobb gondot
A közlemény idézte dr. Répássy Róbertet, aki úgy vélte, a civil szervezetek részvétele a jogsegély és áldozatsegítés terén rendkívül fontos, ugyanakkor a szakemberhiány is komoly problémát jelent. Kifejtette, hogy az ilyen típusú munkát szívvel-lélekkel folytatott szakmai elkötelezettség nélkül nem lehet megfelelően végezni, és a mesterséges intelligencia sem tudja pótolni a humánus szakmai hozzáállást. Idézték Borboly Csabát is.

– Hargita Megye Tanácsa folyamatosan keresi az új megoldásokat a társadalom jogi támogatásának megerősítésére. Az elmúlt években, talán egyedüliként az országban, családvédelmi programot tudtunk elindítani, amely finanszírozási rendszeren keresztül támogatja az egyesületeket és alapítványokat. Folyamatosan igyekszünk erősíteni a gyermekvédelmi rendszereinket is, ebben pedig a magyarországi szakmai közreműködés nagy segítséget jelent – közölte a megyeelnök.
A konferenciáról készült videóanyag elérhető a megyei önkormányzat közösségi oldalán – áll a közleményben
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!