Hirdetés

Kézművesképzések

Augusztus 1-ig lehet jelentkezni a székelyudvarhelyi Artera Alapítvány és a Vámszer Géza Művészeti Népiskola kézművesképzéseire. Tizennégy különböző tanfolyam közül választhatnak azok, akiket érdekel a kézművesség.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kézművesképzések
Az idei képzés. Tizennégy kurzus közül választhatnak az érdeklődők Fotó: Artera Alapítvány

Idén is megszervezi kéz­mű­ves­képzéseit a szé­kely­udvarhelyi Arte­ra Ala­pítvány a Vámszer Gé­za Mű­vészeti Népiskolával part­ner­ségben, a kulturális mi­nisz­térium által elismert tan­folyamokra várja a jelentkezőket. Lőrincz Zsuzsánna, az Artera Alapítvány vezetője a Hargita Népének elmondta, egyedi együttműködés eredményei ezek a képzések. Kifejtette, képzéseik egyszerűen elsajátítható mozzanatokból, gyakorlást igénylő feladatokból állnak, amelyek végeredménye a kézzel készített egyedi kézműves tárgy. Az érdeklődők tizennégy képzés közül választhatnak: a hímzés, cipőkészítés, gyöngyékszerkészítés és gyöngyszövés hagyományos és új mintákkal, kézi szövés-nyüstkötés, felvetés, négynyüstös szövés, bútorfestés több tájegység mintáival, nemezelés, vessző- és szalmafonás, szabás-varrás, ruhatervezés, kovácsolás, úrihímzés, nemezcipő készítése bőrrel kombinálva, vertcsipke készítése, valamint kályhakészítés.

Kézművesképzések

A kurzusokat mesteremberek és képzett oktatók tartják. A tanfolyamokra augusztus 1-ig lehet jelentkezni az Artera Alapítványnál, korosztálytól függetlenül. Bár a képzések költségtérítésesek, ezek nagy részét Hargita Megye Tanácsa finanszírozza. A képzések ősszel kezdődnek, de megelőzi két nyílt nap szeptember 13-án és 14-én, itt találkozhatnak a jelentkezők az oktatókkal, megismerkedhetnek a képzésekkel, beleláthatnak a folyamatokba, és itt egyezik meg a képzések ütemtervét is. A tanfolyamok legkevesebb hét személy részvételével indulnak, létszámkorlátozás nincs, ugyanis ha nagyon sokan jelentkeznek egy adott kurzusra, akkor több csoportot hoznak létre. A tanfolyamok általában kétévesek, a képzéseket havonta egy alkalommal, hétvégén tartják előzetes egyeztetés alapján, az alkalmakat október–június közötti időszakra osztják be, június és október között ugyanis nyári szünet van, közölte Lőrincz Zsuzsánna, az Artera Alapítvány vezetője.

Kézművesképzések





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!